Doar 6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022. Lista plajelor

Doar  6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022. Lista plajelor
scris 19 mai 2022

Șase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunță Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, care prezintă și lista acestor plaje, una fiind din Mamaia, câte două din Năvodari și Eforie și o alta din Olimp.

"Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru în 2022 din partea Fundației de Educație pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față de anul precedent", transmite Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Criza de personal din HoReCa. De ce nu oferă patronii salarii mai mari, deși sunt disperați să găsească oameni CITEȘTE ȘI Criza de personal din HoReCa. De ce nu oferă patronii salarii mai mari, deși sunt disperați să găsească oameni

Instituția precizează că pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002 privind unele măsuri de implementare în România a Programului „Steagul Albastru - Blue Flag", cu toate modificările și completările ulterioare, România, prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al FEE, a demarat demersurile pentru implementarea programului, scrie News.ro.

"În urma verificării îndeplinirii criteriilor de acordare a Steagurilor Albastre, documentația trimisă, care include și declarația juriului național de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului, precum și cele șase aplicații, a fost evaluată de către juriul internațional, iar toți cei șase aplicanți au primit eticheta Steag Albastru pentru sezonul turistic 2022", anunță ministerul.

Plajele care au primit această distincție sunt: „Vega Vintage" din stațiunea Mamaia, „Marina Regia" din Năvodari, „Phoenicia" din Năvodari, „Citadel" din Eforie, „Azur" din Eforie și „Phoenicia Blue View" din Olimp.

Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilități, dar și practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.

Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement și operatorilor de turism durabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
litoral