Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt

Dragoș Anastasiu: După alegerea Maiei Sandu, Republica Moldova intră în atenția investitorilor români. Ce condiții mai sunt

Maia Sandu

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 17 nov 2020

Republica Moldova intră în atenția oamenilor de afaceri români odată cu alegerea ca președinte a Maiei Sandu, aceștia având, de acum, mai multă încredere să investească în țara vecină, spune pentru Profit.ro Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care deține de mai multă vreme în Republica Molodova o agenție de turism și o firmă de transport și care a mai avut și alte afaceri în ultimii ani în statul vecin. El vrea acum să investească în spații de cazare aflate în zone mai deosebite din țara vecină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Anastasiu crede că investițiile în general, și cele străine în special, indiferent în ce țară sunt, depind, printre altele, și de starea politică și echilibrul politic din acea țară.

"Investițiile în general se bazează pe încredere, iar atunci când la conducerea unei țări vin oameni care-ți inspiră încredere, disponibilitatea ta de a investi crește. Pentru România, ca și pentru toată Uniunea Europeană, faptul că Maia Sandu a câștigat acolo duce la creșterea încrederii în Moldova. Prin urmare, disponibilitatea investitorilor de a face afaceri în Moldova crește", a spus omul de afaceri.

Cu toate acestea, el a completat că investițiile nu depind doar de mesajul politic, ci și de cadrul fiscal, de apartenența la UE, de corupția din acea țară. De aceea, Anastasiu nu se așteaptă ca de la început să asistăm la un val de investiții românești.

Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. \ CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. "Work from hotel" în loc de "work from home"

Dragoș Anastasiu a deținut în ultimii 20 de ani în Republica Moldova mai multe firme, printre care o companie de leasing, o agenție de turism și o firmă de transport.

"Aș investi în Moldova tot în ce știu, deci dacă aș găsi locații de tip ROBELO, aș fi interesat să lărgesc ideea de România și în Moldova", a mai spus el.

Sub umbrela ROBELO - Romanian Best Locations, Anastasiu încearcă să reunească structuri de turism aflate în zone mai deosebite în care să fie acționar, cum ar fi Green Village din Delta Dunării sau resortul Valea Verde din satul transilvănean Cund.

viewscnt
Afla mai multe despre
anastasiu
maia sandu
investitii
republica moldova