Dubai vrea să construiască un complex turistic de 1,7 miliarde de dolari pe două insule artificiale

Dubai vrea să construiască un complex turistic de 1,7 miliarde de dolari pe două insule artificiale
scris 15 mai 2017

Emiratul Dubai vrea să dezvolte un complex turistic de 6,3 miliarde de dirhami (1,7 miliarde de dolari) pe două insule artificiale pe care le va construi de o parte și de alta a hotelului de lux Burj Al Arab, transmite Reuters.

Acesta este cel mai recent proiect anunțat de emirat, care vrea să atragă 20 de milioane de vizitatori pe an până în 2020, când Dubaiul va găzdui expoziția World Expo 2020, scrie News.ro.

Noul complex turistic, numit Marsa Al Arab, va fi format din două insule și va avea o suprafață de 4 milioane de metri pătrați. Una dintre insule va fi dedicată divertismentului și turismului de familie, iar cealaltă va include vile de lux și un port privat, a relatat luni agenția WAM.

Dubaiul este deja unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, chiar dacă hotelurile, mall-urile și operatorul aerian Emirates au fost afectate de aprecierea dolarului, care face din emirat o destinație mai scumpă pentru mulâi vizitatori străini.

Emiratele Arabe Unite își cotează dirhamul în funcție de dolar.

În primul trimestru, aproximativ 4,6 milioane de turiști au vizitat Dubaiul, în creștere cu 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecută, potrivit datelor Dubai Tourism.

Hotelul Aro Palace din Brașov, unul dintre cele mai mari hoteluri de 5 stele din afara Bucureștiului, a avut un 2016 mai profitabil CITEȘTE ȘI Hotelul Aro Palace din Brașov, unul dintre cele mai mari hoteluri de 5 stele din afara Bucureștiului, a avut un 2016 mai profitabil

Marsa Al Arab va avea 140 de vile, un port, un parc acvatic și un teatru cu o capacitate de 1.700 de spectatori, unde Cirque du Soleil va putea avea spectacole, potrivit presei locale.

Lucrările de construcție vor începe în iunie, urmând să fie finalizate la sfârșitul anului 2020, potrivit WAM.

Agenția nu a menționat cum va fi finanțat proiectul.

În Dubai se lucrează la mai multe proiecte finanțate prin datorii, care urmează să fie finalizate în următorii câțiva ani.

Între acestea se numără facilitățile pentru World Expo 2020, extinderea sistemului de metrou și construcția unui nou aeroport, Al Maktoum International Airport, care va deservi până la 146 de milioane de pasageri până în 2025.

Marsa Al Arab va adăuga 2,2 kilometri de plajă la țărmul emiratului, a arătat WAM.

Cea mai faimoasă insulă artificială din Dumai este Palm Jumeriah, unde se află mai multe hoteluri, vile și apartamente. Construcția altor insule a fost însă blocată sau restrânsă, după criza datoriilor din emirat din 2009.

Palm Jebel Ali, a cărei construcție a început în 2002, nu a fost încă finalizată, în timp ce planurile pentru Palm Deira au fost modificate, pentru a crea un proiect mai mic, numit Deira Islands.

Un alt arhipelag artificial, The World, un lanț de insule în forma continentelor lumii, a fost dezvoltat parțial.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
complex turistic