Falimentul Thomas Cook: 50.000 de turiști blocați în insulele din Grecia și alți 21.000 în Turcia

Falimentul Thomas Cook: 50.000 de turiști blocați în insulele din Grecia și alți 21.000 în Turcia
scris 23 sep 2019

Aproximativ 50.000 de turiști au rămas blocați în Grecia, în principal pe insule, ca urmare a falimentului touroperatorului britanic Thomas Cook, a declarat luni pentru Reuters un oficial din Ministerul Turismului din Grecia.

Turiștii blocați în Grecia, în principal turiști britanici, sunt în vacanță în insulele Zakynthos, Kos, Corfu, Skiathos și Creta, a declarat oficialul. "Principala noastră prioritate este să îi ajutăm să ajungă acasă", a mai spus oficialul care a dorit să își păstreze anonimatul.

Legea turismului, adoptată tacit în primă etapă: Turiștii scapă, deocamdată, de taxa în plus pentru cazare. Hotelierii, controlați de inspectori ascunși. Noi reguli Airbnb CITEȘTE ȘI Legea turismului, adoptată tacit în primă etapă: Turiștii scapă, deocamdată, de taxa în plus pentru cazare. Hotelierii, controlați de inspectori ascunși. Noi reguli Airbnb

În paralel, Ministerele de Finanțe și de Turism din Turcia au anunțat că lucrează la un pachet de sprijin financiar pentru companiile locale afectate de falimentul touroperatorului britanic Thomas Cook. Potrivit unui mesaj publicat pe contul de Twitter al Ministerului Turismului din Turcia, un număr de 21.033 de clienți ai Thomas Cook sunt în prezent în vacanță în Turcia. Ministerul Turismului mai informează că pachetul de sprijinire a firmelor locale va fi pus în aplicare în cel mai scurt timp posibil, scrie Agerpres.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunțat luni intrarea în faliment.

Fondată în 1841, Thomas Cooks operează hoteluri și stațiuni turistice, companii aeriene, nave de croazieră, precum și sute de agenții de turism. Cu aproximativ 21.000 de angajați, compania are activități în 16 țări și deservește 19 milioane de clienți pe an

viewscnt
Afla mai multe despre
thomas cook
grecia
turcia