Grecia: Noi condiții de intrare în țară începând de duminică

Grecia: Noi condiții de intrare în țară începând de duminică
scris 18 dec 2021

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 19 decembrie 2021, ora 06:00, și până la data de 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul Republicii Elene va fi permisă cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții:

VIDEO&FOTO Aplicația pentru completarea formularului impus tuturor la intrarea în țară - funcțională de duminică CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Aplicația pentru completarea formularului impus tuturor la intrarea în țară - funcțională de duminică

- completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul este accesibil aici: https://travel.gov.gr/#/;

- prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2. Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referință din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea națională din statul respectiv. Documentul care atestă rezultatul testării negative poate fi redactat în limbile greacă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă și trebuie să includă numele și prenumele persoanei, așa cum este menționat în documentul de călătorie (pașaport).

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 (cinci) ani.

Ministrul Turismului reamintește că voucherele de vacanță pot fi acordate în privat și sunt integral deductibile fiscal - Încurajez companiile să le ofere în continuare! CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului reamintește că voucherele de vacanță pot fi acordate în privat și sunt integral deductibile fiscal - Încurajez companiile să le ofere în continuare!

Totodată, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene și sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate, algoritmic, la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul șederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiția trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reședință sau în locații anume desemnate.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
intrare
tara
conditii
test
covid-19
formular
pasager