Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la români cum să-și conducă afacerile

Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la români cum să-și conducă afacerile
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 26 ian 2020

Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care anunță că, în aceste zile, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

FPTR a organizat, în perioada 24-27 ianuarie, un infotur pentru o delegație de 20 de reprezentanți ai Asociației Hotelierilor din Republica Moldova, acestia fiind interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurile românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vanzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul.

"Pentru început, partenerii noștri din Republica Moldova doar au  vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă aici școlarizare practică. În Republica Moldova nu sunt multe lanțuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această țară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană", a declarat într-un comunicat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al F.P.T.R.

Tranzacție pregătită: Singurul hotel cu vedere la Mureș din Arad - scos la vânzare cu 8 milioane euro. Printre proprietari este și Aurel Muntean, care deține hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu CITEȘTE ȘI Tranzacție pregătită: Singurul hotel cu vedere la Mureș din Arad - scos la vânzare cu 8 milioane euro. Printre proprietari este și Aurel Muntean, care deține hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu

Stanislav Rus, Președintele Asociației Naționale a Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova, a spus că scopul acestui infotur constă în continuarea promovării și dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova și România pe segmentul hotelier,  eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar și familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici și tehnici de management folosite în  administrarea business-ului hotelier din Romania.

În cadrul infotur-ului, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Cismigiu, Lido, Pullman și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda principală a grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al orașului București, dar și restaurantele Cercul Militar Național și Pescăruș, unde s-au servit produse tradiționale românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelieri
republica moldova
infotrip