Hotelierii se reprofilează spre închirierea de camere ca spații de lucru. Calcule: Turiștii de business să nu mai poată pleca în aceeași zi din țară, apartamentele închiriate în blocuri să fie evitate

Hotelierii se reprofilează spre închirierea de camere ca spații de lucru. Calcule: Turiștii de business să nu mai poată pleca în aceeași zi din țară, apartamentele închiriate în blocuri să fie evitate
scris 23 mai 2020

Contracția cererii generate de măsurile de protecție Covid-19 (închiderea granițelor și a spațiului aerian pentru multe destinații sursă pentru turismul de business și leisure) și măsurile de perspectivă pentru distanțare socială anunță un declin al gradului de ocupare a camerelor hoteliere pentru semestrul II al acestui an și semestrul I al anului viitor.

În aceste condiții, hotelurile încep să se reorienteze și să caute o nouă sursă de venit, multe optând pentru închierea camerelor neocupate în regim de spații de lucru atât pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung. 

Reguli noi și pentru ghizii de turism - strănut doar în batistă de hârtie, distanță de minimum 1,5 metri, grupuri limitate CITEȘTE ȘI Reguli noi și pentru ghizii de turism - strănut doar în batistă de hârtie, distanță de minimum 1,5 metri, grupuri limitate

Camerele de hotel încep să fie închiriate și ca spații de ședințe cu un număr restrâns de participanți.

Speranța este însă și că, la reluarea transportului aerian (luna iunie) către principalele piețe-sursă (de turism de business și leisure), companiile aeriene vor opera un număr extrem de limitat de curse pe săptămână. Drept urmare, segmentul de turiști de business care nu optau pentru cazare la hotel datorită existenței multor variante de a se întoarce în aceeași zi în țara de origine vor forma un segment nou de cerere pe piață. Chiar și echipajele acestor companii aeriene vor trebui să înnopteze 1-3 nopți la București sau în alte orașe din țară.

Proiecția este că segmentul MICE ((Meetings, Incentives, Conferences and Exibitions) va avea în acest an o contracție de 85% față de 2019. Vor continua să fie derulate evenimente (sociale, traininguri ale companiilor, programe de formare profesională finanțate din fonduri europene) cu 20-30 de participanți per eveniment și care să păstreze regulile de distanțare socială. Hotelurile cu capacități mari de spații de conferințe (ex. săli de evenimente de 100-500 metri pătrați) și spatii outdoor generoase vor fi cele mai avantajate.

O altă speranță a hotelierilor este ca zonele de închiriere apartamente individuale în blocuri de locuințe în marile orașe să fie puternic afectate, iar turiștii să se îndrepte către alte structuri de cazare (hoteluri, hoteluri-apartament etc.), pentru a nu-și mai asuma potențiale riscuri legate de igienizarea spaților, hotelierii încercând astfel să promoveze imaginea de hotel-spital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
covid19
turism