EasyJet, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au accesat datele a 9 milioane de călători

EasyJet, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au accesat datele a 9 milioane de călători
scris 19 mai 2020

Operatorul aerian low-cost EasyJet a fost ținta unui atac cibernetic “sofisticat”, hackerii reușind să acceseze datele a circa 9 milioane de călători.

În afara informațiilor de călătorie și a adreselor de e-mail ale celor circa 9 milioane de călători, hackerii au accesat și datele de credit în cazul a peste 2.000 dintre călători.

FOTO Dacia lansează o ediție specială, la aniversarea a 15 ani de la intrarea Logan pe piața europeană CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează o ediție specială, la aniversarea a 15 ani de la intrarea Logan pe piața europeană

“Nu avem dovezi că informațiile personale ar fi fost utilizate ilegal. Cu toate acestea (…) comunicăm cu cei aproximativ 9 milioane de clienți ale căror detalii de călătorie au fost accesate, pentru a-i sfătui în privința pașilor ce trebuie urmați pentru a minimiza riscurile legate de un eventual atac de tip phising”, este mesajul companiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
easyjet
atac cibernetic
hackeri
date personale calatori
date calatorie