Hotelul Lido din Capitală va fi redeschis în decembrie și ar putea fi afiliat la rețeaua Trump

Hotelul Lido din Capitală va fi redeschis în decembrie și ar putea fi afiliat la rețeaua Trump
scris 30 iul 2017

Hotelul Lido, unul dintre hotelurile istorice ale Capitalei, va fi redeschis în luna decembrie de către omul de afaceri Mohammad Murad, care a închiriat hotelul pe 15 ani de la proprietari și va investi în total peste 5 milioane euro, intenționând să îl afilieze la lanțul hotelier controlat de Donald Trump.

Informația a fost prezentată în exclusivitate încă din luna februarie de către Profit.ro

”Hotelul Lido din București va fi gata în decembrie. În prima etapă s-au făcut investiții de 3 milioane euro. Hotelul va avea patru stele. Se schimbă total. Are 128 de camere acum, însă în urma renovării vor fi 110 camere”, a declarat președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, într-un interviu acordat News.ro.

În ceea ce privește investițiile de pe litoralul românesc, Murad va deschide anul viitor complexurile hoteliere Belvedere, Amfiteatru și Panoramic în Neptun Olimp, aflate acum în curs de renovare, de trei și patru stele, și Boutique Hotel la Năvodari, construit de la zero și cu un standard de cinci stele plus.

Piața ne oferă un nou balon imobiliar CITEȘTE ȘI Piața ne oferă un nou balon imobiliar

”Eu cred că viitorul va aparține sudului litoralului. Astfel, vom finaliza anul viitor modernizarea Panoramic-Amfiteatru-Belvedere, investiție de 25 milioane euro”, a afirmat Murad.

Omul de afaceri evită să vorbească despre planurile sale pe termen lung, spunând că ”se gândește ce face în următoarele maximum patru ore”.

În legătură cu măsurile fiscale discutate în ultimul timp, omul de afaceri cere claritate și transparență din partea autorităților.

”Ok, plătim, dar să ne spuneți ce faceți cu banii respectivi. Îi dai la pensionari? Ok, dar ne apreciezi mai mult? Ne iubiți mai mult? Eu unul aș face o taxă specială pentru respect și pentru liniște. Să nu vină să ne spună că ne iau cu duba. Să ne ofere niște pachete cu servicii nouă, ca oameni de afaceri, și noi să plătim conform pachetului ales”, a spus Murad.

Întrebat ce ce măsuri ar lua dacă ar fi ministru al Turismului, Murad spune că ar invita 20 de oameni din turism, chiar și din afara țării, să găsească o strategie foarte clară de promovare, iar apoi ar face o evaluare a fiecărei etape.

”În al doilea rând, aș ajunge la o înțelegere cu autoritățile locale pentru a înființa companii pentru administrarea stațiunilor turistice. Ca acestea să fie independende de primării. Iar ce câștigă stațiunea să rămână în stațiune. Că nu e corect ca o stațiune să vireze la bugetul statului bani, iar acești bani să nu se întoarcă nici măcar pentru o stradă asfaltată”, a spus Murad.

O altă problemă tot mai gravă pentru sectorul turistic românesc este lipsa forței de muncă.

”Noi suntem sezonieri, nu avem muncitori calificați. Ca să angajezi o persoană trei-patru luni și apoi să îl lași pe drumuri e complicat. Aș face și investiții pe care nu le poate face partea privată. De exemplu, să existe o legătură între stațiunile de pe litoral cu Delta Dunării, cu vaporașul, de exemplu”, a mai spus Murad.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelul lido
trump
murad