Hotelurile din zona Alba Iulia - de la 100% grad de ocupare de 1 Decembrie la doar 10-20%

Hotelurile din zona Alba Iulia - de la 100% grad de ocupare de 1 Decembrie la doar 10-20%
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 1 dec 2020

În anii trecuți, ceremoniile de 1 Decembrie de la Alba Iulia umpleau hotelurile și pensiunile de pe o rază de circa 100 de kilometri din jurul orașului, însă restricțiile din acest an și teama de Covid au făcut ca, în acest an, hotelurile din oraș și din zonă să aibă astăzi un grad de ocupare de cel mult 10-20%, spune pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Alba Iulia are o capacitate de cazare de numai 43 de unități, care însumează 723 de camere, respectiv 1.433 de locuri de cazare. În imediata apropiere, turiștii care se înghesuiau în oraș, au avut, în fiecare dintre anii trecuți, ca variante de cazare doar Sebeș, cu încă 991 de locuri, precum și Blaj și Aiud, cu o capacitate și mai mică.

1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri CITEȘTE ȘI 1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri

În acest context, în fiecare dintre anii trecuți, locurile de cazare din județul Alba au fost rezervate pentru minivacanța de 1 Decembrie cu mai bine de un an în urmă, iar puținele locuri rămase libere ajunseseră să fie puse în vânzare cu tarife de patru ori mai mari comparativ cu un weekend obișnuit. La acel moment, situația a fost relatată și poate fi văzută AICI.

Acum, însă, toți cei care rezervaseră cu multe luni înainte camere în zonă și-au anulat sejururile, iar hotelurile din Alba Iulia și din zonele limitrofe nu depășesc mai mult de 10-20% grad de ocupare, apreciază Ile.

În paralel, în anii trecuți, și în alte orașe din țară erau organizate evenimente pentru a marca Ziua Națională. Bucureștiul avea de asemenea hotelurile aproape pline, ca și diverse alte orașe din țară. "Acum, nu știu să existe vreun hotel din România care să fie plin de 1 Decembrie", spune Călin Ile.

viewscnt
Afla mai multe despre
1 decembrie
alba iulia
hoteluri