Minivacanța de 1 Decembrie la pensiuni: Turiștii au tot rezervat și anulat, iar cei care au venit în final au sunat abia cu 1-2 zile înainte. Ca să fie siguri de clienți, proprietarii de pensiuni cer acum avans pentru Crăciun și Revelion

Minivacanța de 1 Decembrie la pensiuni: Turiștii au tot rezervat și anulat, iar cei care au venit în final au sunat abia cu 1-2 zile înainte. Ca să fie siguri de clienți, proprietarii de pensiuni cer acum avans pentru Crăciun și Revelion
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 30 nov 2020

Rezervările pentru minivacanța de 1 Decembrie au început la pensiuni cu o lună înainte, însă între timp unii turiști au anulat, alții au rezervat din nou și iar au anulat, pentru că nu li s-au cerut avansuri. Majoritatea celor care au ajuns, totuși, au făcut rezervarea cu 1-2 zile înainte, spune pentru Profit.ro Marilena Stoian, fondatorul Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural - ANTREC, organizatie a proprietarilor de pensiuni turistice și restaurante cu specific. Ea arată că, pentru a fi siguri că turiștii care fac rezervări vor veni efectiv de Crăciun și Revelion, proprietarii de pensiuni le cer acum plăți în avans.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Oamenii au rezervat, au anulat, apoi iar au rezervat și anulat, iar cei care au venit, în final, au fost cei care și-au luat camera cu o zi înainte. E o dinamică extraordinară la rezervări și anulări, venită și în contextul în care nu s-au mai perceput avansuri. Primele rezervări pentru 1 Decembrie au apărut cu o lună în urmă. Deci au fost tot felul de grupuri care au rezervat și au tot anulat", spune Marilena Stoian.

Situația este înregistrată în contextul restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus, care âi determină pe turiști să aștepte până în ultimul moment înainte de a rezerva ferm chiar și fără plata unui avans, așteptând să vadă dacă nu cumva sunt introduse noi restricții.

Ea explică faptul că pensiunile nu mai sunt sigure de turiști decât cu 1-2 zile înainte de minivacanță, mai ales că unii ar fi trebuit să vină din localități aflate acum în carantină, de unde nu mai pot pleca.

DOCUMENT Schema de compensare pentru firmele din HoReCa și turism, ca urmare a pierderilor suferite în pandemie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schema de compensare pentru firmele din HoReCa și turism, ca urmare a pierderilor suferite în pandemie

Din datele ANTREC, în aceste zile pensiunile sunt ocupate în proporție de doat 40-60%, față de anul trecut, când gradul de ocupare în minivacanța de 1 Decembrie ajunsese la 95%. Cele mai căutate au fost în zona Bran-Moeciu, iar cele mai goal unități sunt în zona Sibiului, fiindcă orașul este în carantină și mulți au renunțat să mai meargă în acea zonă, pentru că în planul lor de vacanță ar fi fost și plimbări în Sibiu.

"Sunt deja rezervări pentru Crăciun și Revelion, dar, ca să evite aceste anulări, proprietarii de pensiuni au cerut avansuri, iar dacă nu mai poate veni grupul respectiv, să se considere avansul ca plată pentru o altă vacanță", a mai spus Marilena Stoian.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensiuni
minivacanta