În absența turiștilor străini, numărul vizitatorilor palatului Versailles a scăzut dramatic

În absența turiștilor străini, numărul vizitatorilor palatului Versailles a scăzut dramatic
scris 12 aug 2020

Frecventarea palatului Versailles este ''în colaps'' fără turiștii străini, cu doar 10.000 de vizitatori zilnic în această perioadă, de trei ori mai puțini ca de obicei, a anunțat Catherine Pegard, administratoarea domeniului, informează AFP.

''Zilnic, am ajuns la circa 10.000, mai mulți în timpul weekendului, mai puțini în timpul săptămânii întrucât vizitatorii noștri sunt în exclusivitate francezi. Constatăm că, încet-încet, vin și străini - germani, olandezi, câțiva italieni'', a declarat Pegard pentru postul de radio RTL.

O bază de tratament cu ape minerale va fi construită la Vizantea-Livezi, județul Vrancea, în urma unui proiect de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Națională de Investiții CITEȘTE ȘI O bază de tratament cu ape minerale va fi construită la Vizantea-Livezi, județul Vrancea, în urma unui proiect de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Națională de Investiții

De obicei, castelul, vizitat în proporție de 80% de străini, primea 30.000 de persoane în fiecare zi în această perioadă, a precizat aceasta, potrivit Agerpres.

''Din punct de vedere financiar nu ne revenim deloc'', a spus Pegard cu regret, adăugând că domeniul, care s-a redeschis pentru public pe 6 iunie, ''a pierdut 45 de milioane'' de euro de la începutul perioadei de izolare.

''Acest lucru ne dă mult de gândit despre ceea ce ar trebui să fim, ce ar trebui să facem, întregul nostru model, îndrăznesc să spun, este în colaps'', a precizat ea, amintind că, ''de-a lungul istoriei, închiderea castelului nu s-a întâmplat decât o singură dată, în momentul declarării celui de-Al Doilea Război Mondial''.

Totodată, ea a oferit garanții că ''nu va face economii'' la capitolul personal, atât în ceea ce-i privește pe cei circa 1.000 de salariați ai castelului, cât și cele 20.000 de alte persoane ''care colaborează'' cu domeniul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
catherine pegard
versailles