În urma restricțiilor impuse în pandemie, capacitatea de cazare turistică s-a diminuat cu circa o treime

În urma restricțiilor impuse în pandemie, capacitatea de cazare turistică s-a diminuat cu circa o treime
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2020

Capacitatea de cazare turistică în funcțiune a structurilor de primire turistică a fost, în primele nouă luni din 2020, cu 31% mai mică față de perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada menționată, hotelurile au deținut cea mai mare pondere, respectiv 60,8% în totalul capacității de cazare turistică în funcțiune, fiind urmate de pensiuni agroturistice (12,8%), pensiuni turistice (90,8%), vile turistice (4,4%), hosteluri (3,5%), moteluri 2,8%, și restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică (4,9%), relatează Agerpres.

Italia relaxeză temporar condițiile de intrare pe teritoriul său pentru români. Este eliminată izolarea pentru 14 zile, cu o condiție CITEȘTE ȘI Italia relaxeză temporar condițiile de intrare pe teritoriul său pentru români. Este eliminată izolarea pentru 14 zile, cu o condiție

Indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică în funcțiune în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020 a fost de 25,9% pe total structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică.

În primele nouă luni din acest an, numărul de turiști români cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare a reprezentat 92,4% din total sosiri. Comparativ cu perioada similară din 2019, numărul sosirilor a scăzut cu 50,6% pe total, numărul de sosiri ale turiștilor români înregistrând o scădere cu 42,8%, iar cel al turiștilor străini o scădere cu 81,3%.

Atenționare oficială: Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de o libertate de mișcare mai mare CITEȘTE ȘI Atenționare oficială: Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de o libertate de mișcare mai mare

Numărul de înnoptări ale turiștilor români cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 92,9% din total înnoptări. Numărul total de înnoptări a scăzut cu 49,5%, cel de înnoptări ale turiștilor români înregistrând o scădere cu 43,3%, iar cel al turiștilor străini o scădere cu 79,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
turism
capacitate
scadere
treime