Inventivi, hotelierii români au găsit soluția pentru a avea clienți la masă în restaurant: mai întâi îi cazează cu sume modice pentru o jumătate de oră. În București vin și cei din cartiere fără apă caldă

Inventivi, hotelierii români au găsit soluția pentru a avea clienți la masă în restaurant: mai întâi îi cazează cu sume modice pentru o jumătate de oră. În București vin și cei din cartiere fără apă caldă
scris 21 dec 2020

Autoritățile au decis recent că spațiile interioare ale restaurantelor din hoteluri nu pot fi folosite decât de către persoanele cazate în unitate, ca o măsură de limitare a numărului de infectări cu coronavirus. Pentru a supraviețui, o parte dintre hotelierii din România au găsit însă soluția legală care să le permită să primească la masă orice persoană: contra unei sume de câteva zeci de lei o cazează pentru o jumătate de oră.

Unele hoteluri din România au găsit portița legală prin care pot primi la masă, în interiorul restaurantelor, clienți care nu sunt cazați acolo. Printre acestea, hotelul Caro din București oferă spre închiriere camere cu 25 de lei pentru o jumătate de oră și cu 50 de lei pentru o oră întreagă.

Octavian Lazăr, proprietarul Caro, spune pentru Profit.ro că, pentru a mânca legal la restaurantul hotelului, trebuie să închiriezi camera o jumătate de oră. Destui clienți sunt dispuși să facă acest lucru.

EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România

"Unii dintre ei - mă refer la cei din cartiere unde de ceva vreme nu este apă caldă - au închiriat pentru o oră și, contra a 50 de lei de cuplu, au și mâncat la restaurant, unde au plătit mâncarea, bineîneles, și au venit și în cameră, în hotel, să facă duș", spune Octavian Lazăr.

El explică faptul că restaurantele din hoteluri sunt singurele unde românii pot mânca în interior, fără să tremure de frig cum se întâmplă la terase.

"Majoritatea celor care vin la restaurant din afară se cazează pentru a putea mânca, însă nu intră în camere", a precizat Octavian Lazăr.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
clienti
masa
dus