Japonia introduce o taxă și un plafon zilnic de vizitatori la Muntele Fuji, pentru a reduce poluarea

Japonia introduce o taxă și un plafon zilnic de vizitatori la Muntele Fuji, pentru a reduce poluarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Începând din această vară, vizitatorii Muntelui Fuji vor trebui să plătească pentru a parcurge unul dintre traseele de urcare pe emblematicul munte. Japonia va introduce în acest an noi restricții de vizitare la una dintre atracțiile sale majore, în încercarea de a proteja situl de turismul excesiv, transmite Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Muntele Fuji a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori, ceea ce a adus cu sine îngrijorări legate de gunoaiele aruncate și de siguranța excursioniștilor.

INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028

Pentru a contribui la curățarea muntelui și la conservarea mediului înconjurător, autoritățile japoneze au introdus o taxă și un plafon zilnic de vizitatori de-a lungul celui mai popular traseu, scrie G4Media.ro.

Traseul Yoshida este cea mai populară cale de ascensiune datorită accesului ușor din Tokyo și a frecvenței cabanelor montane de pe traseu care oferă cazare și masă.

Guvernul prefecturii japoneze Yamanashi, care supraveghează activitățile de drumeție în situl din patrimoniul mondial UNESCO, a considerat necesară introducerea taxei de trecere pentru a proteja mediul înconjurător.

De asemenea, acesta implementează o limită zilnică a numărului de persoane cărora li se permite să urce pe munte prin traseul Yoshida pentru a decongestiona traficul.

Numărul de excursioniști va fi limitat la 4.000 pe zi începând cu 1 iulie anul acesta, care marchează începutul sezonului de vară de 70 de zile de ascensiuni.

De asemenea, alpiniștilor le va fi interzis să înceapă ascensiunea între orele 16.00 și 2.00 dimineața.

Elveția elimină controalele actelor pentru români în aeroporturi CITEȘTE ȘI Elveția elimină controalele actelor pentru români în aeroporturi

Muntele Fuji înregistrează un „număr fără precedent” de vizitatori

Traseul Yoshida a înregistrat anul trecut un „număr fără precedent” de cățărători, potrivit guvernului japonez, și se pregătește pentru un aflux similar în acest an.

În 2023, un total de 221.322 de alpiniști au urcat pe Muntele Fuji, peste jumătate dintre aceștia alegând să folosească traseul Yoshida.

Creșterea numărului de vizitatori a dus la o acumulare de gunoaie aruncate de-a lungul traseului, precum și la blocaje în trafic care au dus la accidente și răniri.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la drumeții neexperimentați care încearcă să parcurgă traseul și se află în dificultate în apropierea vârfului, unde există mai puține facilități.

Cât va costa escaladarea Muntelui Fuji?

Oficialii nu au dezvăluit încă valoarea taxei, dar spun că suma va fi anunțată până în februarie.

Planurile sunt de a instala o poartă la intrarea pe traseul Yoshida, unde va fi colectată taxa de trecere.

Autoritățile spun că încasările vor fi folosite pentru a construi adăposturi de-a lungul potecii pentru a fi folosite în cazul unei erupții vulcanice și pentru a întreține traseul de drumeție.

Din 2014, turiștii care urcă pe munte prin oricare dintre potecile sale au fost încurajați să plătească voluntar 1.000 ¥ (6,20 euro) de persoană pentru conservarea sitului.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
muntele fuji