Republica Moldova a solicitat Statelor Unite extrădarea lui Vladimir Plahotniuc, pentru un furt de 1 miliard de dolari

Republica Moldova a solicitat Statelor Unite extrădarea lui Vladimir Plahotniuc, pentru un furt de 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2020

Republica Moldova a anunțat marți că a solicitat extrădarea magnatului Vladimir Plahotniuc, care este acuzat în țara sa de implicarea într-un furt de 1 miliard de dolari din bănci, în perioada 2014-2015, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plahotniuc, unul dintre cei mai bogați oameni din Republica Moldova, a avut o mare influență politică, ca lider al Partidului Democrat și membru al Parlamentului timp de trei mandate, înainte de a pleca în Statele Unite anul trecut, după ce partidul său a pierdut puterea prin alegeri, scrie News.ro

VIDEO AGRO TV Călugării unei mănăstiri practică agricultura ecologică CITEȘTE ȘI VIDEO AGRO TV Călugării unei mănăstiri practică agricultura ecologică

Luna trecută, procurorul general Alexandr Stoeanoglo a anunțat că l-a pus sub acuzare pe Plahotniuc pentru înființarea unui grup infracțional organizat, extorcare și fraudă.

Reprezentanți ai lui Plahotniuc nu au fost disponibili pentru comentarii, dar avocații săi au negat anul trecut că acesta ar fi fost implicat într-o afacere cunoscută pe plan local ca ”furtul secolului”, în care echivalentul a o optime din producția economică anuală a țării a fost furată din cele mai mari trei bănci.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat că acțiunile lui Plahotniuc au subminat domnia legii și au ”compromis grav independența instituțiilor democratice din Republica Moldova”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție al Statelor Unite a refuzat să comenteze în legătură cu cererea referitoare la extrădarea lui Plahotniuc.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir plahotniuc
extradare