Locuitorii din Amsterdam pot să își închirieze, din nou, locuințele prin Airbnb. Victorie la tribunal

Locuitorii din Amsterdam pot să își închirieze, din nou, locuințele prin Airbnb. Victorie la tribunal
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Municipalitatea din Amsterdam va permite, din nou, rezidenților din centrul istoric al orașului să își ofere locuințele pe platforma de închiriere a locuințelor în scop turistic Airbnb, după ce un tribunal a decis să elimine o interdicție referitoare la închirierea locuințelor pentru turiști, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, Consiliul local din Amsterdam, dominat de partidele de stânga, a adoptat o interdicție categorică privind închirierea locuințelor prin Airbnb și alte platforme în cazul proprietăților amplasate în cele trei zone care formează centrul istoric al orașului, în încercarea de a elimina neplăcerile create de turiști în centrul vechi al Amsterdamului, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Însă, în urma unei acțiuni în justiție, demarată de o asociație de proprietari de locuințe, un tribunal local a decis vineri ridicarea, cu efect imediat, a interdicției de închiriere deoarece aceasta nu are o bază legală.

Ca reacție la decizia tribunalului, municipalitatea din Amsterdam a anunțat marți că rezidenții din centrul orașului pot solicita eliberarea aceleiași autorizații care este disponibilă și pentru proprietarii de locuințe din alte zone ale orașului, autorizație care le conferă dreptul de a-și închiria locuințele timp de până la 30 de nopți pe an, însă nu mai mult de patru nopți cumulate.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Cu toate acestea, în decizia tribunalului se precizează că municipalitatea poate plafona numărul de case disponibile pentru închiriere în scop turistic în orice district al orașului și de asemenea poate opta pentru desemnarea anumitor proprietăți doar pentru rezidenți. Municipalitatea din Amsterdam a subliniat că studiază verdictul tribunalului pentru a vedea care sunt acțiunile care ar putea fi întreprinse.

În medie, Amsterdamul primește anual aproximativ 4,5 milioane de turiști străini, la o populație de aproape 900.000 de locuitori. Însă anul trecut, numărul de turiști străini și olandezi care au vizitat orașul a scăzut cu 83%, respectiv 53%, până la 2,1 milioane, respectiv 900.000 de vizitatori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
airbnb