Madrid a lansat alerta de „nivel negru”

Madrid a lansat alerta de „nivel negru”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Un an de creștere a turismului în Spania se încheie cu activarea de către Madrid a unei măsuri de „nivel negru” pentru afluxul de vizitatori în oraș în perioada sărbătorilor. Străzile din Madrid ar putea fi închise din cauza supraaglomerării în centrul orașului, transmite Euronews.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Capitala spaniolă a activat așa-numita măsură de „nivel negru” din cauza afluxului mare de vizitatori în oraș în perioada Crăciunului, arată G4Media

Implementată doar atunci când există o saturație excepțională în spațiile publice și în transporturi, măsura urmărește să gestioneze securitatea și mobilitatea în oraș.

Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov CITEȘTE ȘI Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov

Poliția va monitoriza din cer străzile cele mai aglomerate cu ajutorul dronelor. În momentul în care afluxul de persoane va atinge un nivel maxim, străzile vor fi închise, permițând pietonilor să părăsească zona, dar nu și să intre în ea.

Aproximativ 450 de agenți de poliție municipală și până la 850 de agenți suplimentari în zilele aglomerate vor monitoriza orașul în timpul sezonului festiv.

Se așteaptă ca atât transportul public, cât și cel privat să fie afectate de măsurile speciale.

Ce zone din Madrid ar putea fi afectate de închideri?

Deși întregul Madrid va fi afectat, punctele critice sunt străzile Preciados și El Carmen, Plaza del Celenque, secțiunea din Calle Alcalá de lângă Plaza de Cibeles și Gran Vía.

Stația Sol a metroului din Madrid și rețeaua feroviară Cercanías sunt în prezent închise între orele 18.00 și 21.00, până pe 9 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
madrid
alerta
turisti