MAE: Cetățenii români să evite pe cât posibil deplasările în Turcia și să verifice disponibilitatea efectuării călătoriei

MAE: Cetățenii români să evite pe cât posibil deplasările în Turcia și să verifice disponibilitatea efectuării călătoriei
scris 16 iul 2016

MAE a transmis, sâmbătă, o nouă atenționare pentru Turcia, afirmând că turiștii români, dar și restul cetățenilor, ar trebui să evite deplasările în această țară pe cât posibil și să verifice tot timpul disponbilitatea efectuării călătoriei dinspre și înspre Turcia, ca urmare a evenimentelor de vineri noapte.

"Referitor la evenimentele aflate în curs de desfășurare în Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să evite orice deplasări care nu sunt necesare, în special în locurile aglomerate și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne", se arată într-un comunicat MAE.

Se recomandă cetățenilor români să verifice cu operatorii de transport și de turism disponibilitatea efectuării călătoriei spre și dinspre Turcia, scrie News.ro.

În pofida recomandărilor din ultima zi, 61 de români, printre care și patru copii, au plecat către Istanbul cu aeronava care a decolat în această după-amiază de la București și care îi va repatria pe românii blocați în aeroportul Ataturk, alți 1.200 de turiști plecând către destinații precum Antalya și Bodrum cu șapte curse charter în cursul zilei.

În cursul zilei de sâmbătă au plecat către Turcia aproape 1.300 de români. Circa 1.200 dintre aceștia au plecat către destinații turistice, precum Antalya și Bodrum, prin curse charter.

O situație aparte este cea a cursei care a plecat din București către Istanbul în jurul orei 16.30. Aceasta îi va repatria pe 131 de români blocați în aeroportul Ataturk, din Istanbul, însă alți 61 de români au folosit-o pentru a ajunge în acest oraș. Dintre cei 61 de români, patru sunt copii, potrivit unor surse din cadrul operatorilor de turism.

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
turcia