AccorHotels a achiziționat brandurile hoteliere Fairmont, Raffles și Swissotel

AccorHotels a achiziționat brandurile hoteliere Fairmont, Raffles și Swissotel
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

AccorHotels, jucător principal pe piața globală a hotelurilor de lux, a anunțat achiziția FRHI Hotels & Resorts și a prestigioaselor sale branduri hoteliere Fairmont, Raffles și Swissotel, în urma aprobării Adunării Generale a Acționarilor, din data de 12 iulie 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețeaua globală AccorHotels se îmbogățește astfel cu un portofoliu de mărci admirate la nivel global, ce cuprinde managementul multora dintre cele mai reprezentative hoteluri istorice ale lumii situate în orașe strategice de pe glob, printre care The Savoy din Londra, Raffles Singapore, Fairmont San Francisco, New York Plaza, Fairmont Le Château Frontenac din Quebec City și Le Royal Monceau Raffles Paris.

"Această tranzacție poziționează AccorHotels ca jucător-lider pe piața globală a hotelurilor de lux, îi consolidează potențialul de creștere pe termen lung și amplifică semnificativ prezența companiei în America de Nord, cea mai mare și cea mai influentă piață de consum din lume", menționează un comunicat al AccorHotels.

Tranzacția cu Qatar Investment Authority (QIA) și Kingdom Holding Company (KHC) a cuprins o plată în numerar de 840 milioane de dolari (adică 768 milioane de euro) și o emisiune de 46,7 milioane de acțiuni AccorHotels, în schimbul acțiunilor FRHI. Tranzacția conferă QIA și KHC o participație de 10,4% și respectiv 5,8% la capitalul social al AccorHotels. Ali Bouzarif și Aziz Aluthman Fakhroo din partea QIA și Sarmad Zok din partea KHC se vor alătura Consiliului de Administrație al AccorHotels.

FRHI Hotels & Resorts cuprinde 154 de unități hoteliere, dintre care 40 în curs de dezvoltare, și totalizează 56.000 de camere în 34 de țări de pe cinci continente. Majoritatea hotelurilor sunt operate sub contracte de management pe termen lung, cu o durată medie de 30 de ani, șase hoteluri sunt închiriate și unul aparține companiei. Un număr de 45.000 de angajați lucrează în serviciul brandurilor Fairmont, Raffles și Swissôtel în întreaga lume.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
accorhotels
fairmont
raffles
swissotel