FOTO Fostul hotel plutitor al Automobil Clubului Român intră în circuitul turistic

scris 14 iul 2016

Fostul hotel plutitor al Automobil Clubului Român (ACR), construit în urmă cu două decenii și folosit doar de membrii clubului, a fost vândut către o agenție de turism, după ce în ultimii doi ani a fost închis. Agenția l-a modernizat și, din august, va intra în circuitul turistic, unul dintre planuri fiind să efectueze croaziere pe Dunăre, de la Viena la Sulina.

Agenția de turism Carpatia Tour s-a axat în ultimii ani pe incoming, aducând în România turiști din mai multe țări, printre care Germania, Spania, Croația și Serbia. În afară de Valea Prahovei și de circuitele prin țară, directorul Carpatia, Gelu Irimia, s-a gândit că n-ar strica să promoveze și să vândă și pachete în Delta Dunării.

Așa i-a venit ideea să cumpere un hotel plutitor și, cum Automobil Clubul Român avea o astfel de construcție la vânzare, nu a stat prea mult pe gânduri. Hotelul fusese folosit de membrii clubului, dar în ultimii doi ani nu-și mai putea acoperi cheltuielile și a fost tras la mal.

Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării CITEȘTE ȘI Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

Irimia l-a cumpărat în urmă cu trei luni cu peste 120.000 de euro, iar de atunci l-a lăsat pe șantier, pentru lucrări de modernizare, care au mai costat încă 50.000 de euro. "Era vechi și a trebuit să îl aducem la tablă și să îl refacem total", a spus Irimia pentru Profit.ro. Odată cu hotelul, directorul Carpatia a cumpărat și barca motor - un mic vapor cu care vrea să organizeze croaziere pe Dunăre.

Irimia spune că în Deltă mai sunt în jur de 10 structuri de cazare plutitoare, dar majoritatea sunt pontoane, nu hoteluri. Spre deosebire de hoteluri, pontoanele nu au sală de mese și terase, ci doar camere.

Românii care merg în croaziere ieftine, spaima vaselor: pun \ CITEȘTE ȘI Românii care merg în croaziere ieftine, spaima vaselor: pun "cu lopata" în farfurie și cheltuiesc doar 7 euro pe săptămână

Hotelul plutitor Sf. Constantin, al cărui nume vechi a fost păstrat de Carpatia după modernizare, are 25 de locuri de cazare.

"Vrem să retehnologizăm și vaporașul, să-i punem un motor mai puternic și să facem circuite cu hotelul de la Viena la Sulina", și-a făcut planul Irimia. Până să ajungă la Viena, hotelul va circula inițial între Tulcea și Sulina, iar o noapte de cazare cu mic dejun va costa 30 de euro de persoană.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel plutitor
delta
carpatia
croaziere