Mallorca limitează numărul navelor de croazieră autorizate să sosească pe insulă

Mallorca limitează numărul navelor de croazieră autorizate să sosească pe insulă
scris 21 dec 2021

Copleșită de afluxul de turiști care debarcă de pe navele de croazieră, insula Mallorca, din arhipelagul spaniol Baleare, va limita din 2022 numărul ambarcațiunilor de acest gen autorizate să ancoreze, relatează AFP.

518 nave de croazieră (transportând cel puțin 500 de pasageri) vor fi autorizate să facă escală anul viitor în portul Palma de Mallorca, a anunțat luni seara guvernul regional al Insulelor Baleare într-un comunicat.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

În 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, aproape 600 de nave de croazieră au acostat în acest port, scrie Agerpres.

Maximum trei nave de croazieră vor fi de acum autorizate să sosească în aceeași zi, iar printre ele nu poate fi decât un singur "mega-pachebot", adică nave care pot avea la bord peste 5.000 de pasageri, precizează autoritățile.

Măsura, implementată pentru o perioadă de cinci ani, a necesitat mai bine de doi ani de discuții cu Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA), entitate care reprezintă marile companii de croazieră.

"Este prima dată când impunem o limită reală pentru sosirea pasagerilor de pe navele de croazieră în Palma", a declarat ministrul regional al Turismului, Iago Negueruela.

Locuitorii din Palma de Mallorca cer de multă vreme măsuri privind sosirile navelor de croazieră, susținând că aceste afluxuri masive de turiști le tulbura viața de zi cu zi. Locuitorii susțin că evită să meargă în centrul orașului Palma în zilele în care sosesc navele, iar pe zidurile orașului au început să apară graffiti cu mesaje împotriva turiștilor înainte de pandemie.

Însă, din punctul de vedere al touroperatorilor, taximetriștilor și proprietarilor de restaurante lucrurile sunt diferite, aceștia din urma considerând că arhipelagul are nevoie de navele de croazieră și de turiștii lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
nave de croaziera