Mesaj de la Ministrul Economiei: Nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Mesaj de la Ministrul Economiei: Nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Sursa foto: Wirestock | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2023

Ministrul Econmiei Stefan Radu Oprea denunță existența unor informații nefondate privind risc de îmbolnăvire pentru turiștii care merg pe litoralul românesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan Radu Oprea a precizat că nu există risc de holeră pe litoralul românesc și a adăugat că Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că nu există un astfel de risc în Marea Neagră.

„Nu există risc de holeră pe litoralul românesc! În ciuda zvonurilor și informațiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiștilor și în mass-media, INSP - Institutul Național de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunțat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră”, precizează postarea de sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, preluată de News.ro.

TAROM pierde definitiv procesul pe zona zborurilor charter. Acuzații de cartel CITEȘTE ȘI TAROM pierde definitiv procesul pe zona zborurilor charter. Acuzații de cartel

„Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră. Situația este atent monitorizată de autorități - Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Direcția de Sănătate Publică Tulcea. Turiștii sunt în siguranță!”, spune Oprea.

Ministrul PSD sfătuiește persoanele care sunt îngrijorate cu privire la riscul epidemiologic, „să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei