Minerii de la Salina Praid și Salina Târgu Ocna, în grevă. Bazele de agrement sunt închise până la soluționarea problemelor

Minerii de la Salina Praid și Salina Târgu Ocna, în grevă. Bazele de agrement sunt închise până la soluționarea problemelor
scris 5 nov 2019

Aproape 400 de angajați ai salinelor Praid și Târgu Ocna se află în grevă, nemulțumiți că nu li se acordă voucherele de vacanță pentru anul 2019, fiind sistată atât activitatea de exploatare a sării, cât și cea de agrement din bazele turistice.

Liderul de sindicat de la Salina Praid, Kelemen Jozsef, a declarat că un număr de aproximativ 150 de angajați au declanșat un protest spontan, din cauza faptului că nu li se acordă voucherele de vacanță pentru 2019, banii fiind dirijați pentru restructurare și acordare de plăți compensatorii la Exploatarea minieră Râmnicu Vâlcea, scrie Agerpres.

Orange România a lansat servicii 5G, în premieră la nivelul grupului francez, care vor fi disponibile în București, Cluj și Iași, dar pe anumite telefoane CITEȘTE ȘI Orange România a lansat servicii 5G, în premieră la nivelul grupului francez, care vor fi disponibile în București, Cluj și Iași, dar pe anumite telefoane

"Ne-am oprit din cauză că în bugetul alocat anului 2019 s-a alocat suma pentru voucherele de vacanță, dar s-a promovat o restructurare la Vâlcea (...) și conducerea, împreună cu Consiliul de Administrație, au hotărât să ia suma de vouchere și să o pună în bani de restructurare, în bugetul rectificat. Și de asta este nemulțumire, eu nu pricep, e vorba de 2.080 lei pentru un angajat, am făcut și acum o grămadă de profit (...) și nu ni se pare corect ca oamenii să sufere iar pentru această sumă infimă", a precizat Kelemen Jozsef.

Potrivit sursei citate, activitatea de exploatare a sării a fost sistată de câteva zile, iar marți dimineața s-a oprit și activitatea de turism, vizitatorii nemaiavând acces în baza turistică.

În grevă se află și 230 de angajați ai Salinei Târgu Ocna, care au oprit activitatea de exploatare a sării, cea de turism, dar și cea de extracție de saramură.

viewscnt
Afla mai multe despre
salina praid
greva