Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în India

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica India că, începând cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu și Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulația publicului în zonă, serviciile de Internet și serviciile de telefonie mobilă fiind suspendate în mai multe locuri din stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit MAE, cetățenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflați deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul, scrie News.ro.

Turismul din Grecia, dependent de șase piețe externe CITEȘTE ȘI Turismul din Grecia, dependent de șase piețe externe

Cetățenii români aflați în Republica India sunt sfătuiți:

- să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE;
- să își înregistreze prezența în Republica India la secția consulară a Ambasadei României la New Delhi.

Totodată, este indicat ca cetățenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh și West Bengal, precum și locurile aglomerate din localitățile Pune, New Delhi și Mumbai.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh și în Insulele Andaman și Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise și pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur și Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire și pot fi eliminate. În acest scop, cetățenii români sunt sfătuiți să depună cererile pentru obținerea acestor permise cu cel puțin trei luni în avans.

”Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici India nu poate fi exclusă din fața acestei amenințări. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai și Bangalore, fiind vizate locurile publice. În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum și în Jammu și Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfășurare a unor acțiuni ale grupărilor insurgente sau separatiste. Totodată, Uttar Pradesh și West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste”, a transmis MAE.

Potrivit sursei citate, în Darjeeling și Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor și restricționarea serviciilor publice în respectivele regiuni.

În New Delhi, poliția locală a instalat puncte de control pe străzi și în principalele puncte aglomerate din oraș care efectuează controale ale autovehiculelor.

Cluj-Napoca, inclus pe o listă cu 20 cele mai frumoase orașe lipsite de turiști CITEȘTE ȘI Cluj-Napoca, inclus pe o listă cu 20 cele mai frumoase orașe lipsite de turiști

”Pentru a evita situațiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării în India, este indicat ca cetățenii români să se informeze, în prealabil, asupra situației de securitate din zonă”, a mai transmis MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la New Delhi: +911126141663, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica India: +918130303444.

Cetățenii români care se deplasează în aceste zone de risc sunt atenționați că posibilitățile de intervenție ale misiunii diplomatice în astfel de zone sunt reduse.

De asemenea, cetățenii români sunt sfătuiți cu insistență să își încheie asigurare de călătorie, medicală și de viață.

MAE recomandă cetățenilor români care se află în India:

Să evite deplasările în zonele montane ale Indiei, în timpul musonului.
Să evite circulația pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstrațiile și deplasarea în zone izolate ale țării.
Să recurgă numai la serviciile de transport oferite de firme de taxi omologate.
Să păstreze în locuri sigure documentele și valorile personale, biletele de călătorie banii, cărțile de credit și să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în mașini.
Să încuie mașinile și să le asigure cu sisteme de alarmă.
Să respecte anunțurile sau recomandările autorităților locale

GALERIE FOTO Plajă fără hoteluri la malul mării a început să atragă turiști la 30 de ani de când constănțenii veneau în zonele \ CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Plajă fără hoteluri la malul mării a început să atragă turiști la 30 de ani de când constănțenii veneau în zonele "Trei papuci" și "Tataia"

Pe timpul călătoriilor în India, persoanele de sex feminin trebuie să manifeste prudență în privința persoanelor cu care intră în contact, a locurilor în care se deplasează pentru a nu se expune riscului de a fi agresate fizic sau sexual.

Potrivit MAE, persoanele de sex feminin care călătoresc în India trebuie să evite să călătorească singure în mijloace de transport public sau în taxiuri, autoricșe, în special pe timp de noapte. De asemenea, acestea trebuie să respecte obiceiurile locale, codul de îmbrăcăminte local, să evite să poarte ținute care să atragă atenția localnicilor (ținute mulate) și să evite zonele izolate, inclusiv plajele, la orice oră din zi.

”În ultima perioadă, în India, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri declarate de agresiune sexuală împotriva femeilor și tinerelor. Recentele atacuri sexuale asupra unor turiste străine arată că și femeile de altă naționalitate, venite în vizită/turism etc. sunt la fel de vulnerabile în fața acestui fenomen. Au fost înregistrate mai multe agresiuni sexuale asupra unor cetățene străine, în Delhi, Bangalore precum și în statele Rajasthan și Goa”, a mai transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează în Republica India că, pe fondul ploilor abundente, cu debite peste medie, înregistrate în perioada musonică actuală și din cauza înmulțirii țânțarilor, în zona capitalei New Delhi se constată creșteri semnificative ale cazurilor de infectare cu virusurile Chikungunya și Dengue.

Se recomandă cetățenilor români să manifeste o atenție sporită la deplasările pe teritoriul Republicii India, ca urmare a riscului ridicat de infectare cu virusurile Chikungunya și Dengue, afecțiuni cauzate de înțepăturile de țânțari.

Totodată, cetățenii români sunt sfătuiți să-și ia măsuri de precauție împotriva țânțarilor (folosirea cremelor de protecție, îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăși cu mânecă lungă precum și utilizarea plaselor, la paturi, împotriva țânțarilor).

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul afacerilor externe
avertisment de calatorie
india