Wizz Air lansează o nouă rută spre România

Wizz Air lansează o nouă rută spre România
scris 5 aug 2019

Compania ungară Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va lansa patru noi rute din Edinburgh în această toamnă, inclusiv către București, la prețuri începând cu 30 euro de persoană. 

Wizz Air a anunțat că va începe să opereze curse de pe aeroportul din Edinburgh din luna noiembrie, către orașele București, Varșovia, Gdansk și Budapesta.

Zborurile către București vor avea o frecvență bisăptămânală, în zilele de marți și sâmbătă, începând cu data de 2 noiembrie. Spre Varșovia vor fi patru zboruri pe săptămână, în timp ce cursele spre celelalte două destinații vor fi efectuate de trei ori pe săptămână.

Bulgaria rămâne în cursa pentru găzduirea viitoarei uzine Volkswagen din Europa de Est – Ministru CITEȘTE ȘI Bulgaria rămâne în cursa pentru găzduirea viitoarei uzine Volkswagen din Europa de Est – Ministru

Prețul unui bilet dus pentru o persoană începe de la 16,99 euro pentru rutele Edinburgh-Varșovia și Edinburgh-Gdansk și ajunge la 29,99 euro pentru ruta Edinburgh-București.

Toate cursele vor fi deservite cu aeronave Airbus A320 și A321.

Fondată în 2003, Wizz Air operează o flotă de 100 de aeronave și asigură peste 600 de rute de la 25 de baze din Europa Centrală și de Est. Compania estimează că va ajunge la o flotă de aproximativ 300 de aeronave până în 2026 și 100 de milioane de pasageri transportați pe an.

În România, compania este activă din anul 2006, în prezent fiind cel mai mare transportator aerian pe piața locală, cu peste 8,3 milioane de pasageri transportați în 2018.

În prima jumătate a acestui an, 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air din și spre România, cu 15% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
zborui
curse
edinburgh-bucuresti
lansare
pret bilete