Ministerul Turismului a retras 88 de licențe în urma controalelor în acest an

Ministerul Turismului a retras 88 de licențe în urma controalelor în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2017

Ministerul Turismului a ridicat în acest an 88 de licențe în urma controalelor efectuate în cazul agențiilor de turism, ca urmare a neregulilor descoperite, a anunțat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În prezent, funcționează circa 2.000 de agenții de turism la nivelul întregii țări”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

În plus, alte 100 de agenții au fost radiate anul acesta la cererea operatorului economic, potrivit datelor actualizate de pe site-ul Ministerului Turismului, scrie News.ro.

De asemenea, ministrul Turismului a mai spus că va fi modificat cadrul legal, astfel încât agențiile de turism nu vor mai avea voie să vândă vacanțe cu plecare în maximum un an de la momentul achiziției pachetului turistic.

RATB suspendă linia turistică Bucharest City Tour. Câți bani a încasat din buzunarele turiștilor CITEȘTE ȘI RATB suspendă linia turistică Bucharest City Tour. Câți bani a încasat din buzunarele turiștilor

”Sunt agenții de turism care vând, de exemplu, acum în octombrie vacanțe pentru decembrie 2018, deși companiile aviatice nici nu au stabilit programul de zbor pentru acea perioadă”, a spus ministrul.

De altfel, acesta a afirmat că numai 16 angajați ai ministerului se ocupă de controale la nivelul țării, dar urmează ca acest segment să revină în atribuțiile a 32 de angajați.

În ceea ce privește agenția Omnia Turism, Ministerul Turismului a început un control la această agenție pe 6 septembrie 2017, iar proprietarul agenției a fost invitat, la data de 8 septembrie, să se prezinte personal la Ministerul Turismului, cu o serie de documente.

”Nu s-a prezentat nimeni din partea agenției Omnia Turism, drept pentru care un alt control s-a efectuat la sediul agenției, la data de 5 octombrie, când s-a aplicat și o sancțiune de 2.000 de lei. Proprietarului companiei i s-a lansat o nouă invitație de a se prezenta la sediul Ministerului Turismului, cu documentele companiei, pe data de 17 octombrie 2017, la ora 11.00 (data de astăzi)”, arată ministerul.

Consecințele neprezentării ar fi constat într-o nouă amendă și ridicarea licenței, în termenul prevăzut de lege.

După un an, francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea, extind galeriile comerciale ale Electroputere Craiova cu 70 milioane euro CITEȘTE ȘI După un an, francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea, extind galeriile comerciale ale Electroputere Craiova cu 70 milioane euro

Patronul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni. Acesta locuia singur și nu avea copii.

Dobre precizează că situația Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluție, iar ANAF va face în perioda următoare un control la agenția de turism.

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasați deja de agenție din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

În urma falimentelor mai multor agenții de turism, înregistrate în ultimii doi ani, Ministerul Turismului a promovat, în luna august, un proiect de Ordonanță de Guvern, adoptată în data de 30 august, prin care s-a creat cadrul legal necesar stabilirii mecanismelor financiare de garantare a pachetelor turistice, în sensul obligării agențiilor care comercializează pachete turistice de a asigura întreg volumul de vânzări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului
licente