Piața PC-urilor va scădea în 2020 cu cel puțin 3,4%

Piața PC-urilor va scădea în 2020 cu cel puțin 3,4%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 feb 2020

După un 2019 cu o creștere nesperată, piața PC-uri va reveni anul acesta abrupt pe scădere. Asta și din cauza efectelor coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania de analiză Canalys a dat publicității două scenarii posibile pentru piața PC-urilor în 2020, pe baza informațiile pe care le are de la OEM-uri și producătorii de componente.

În scenariul optimist, piața va scădea anul acesta cu 3,4%. În cel pesimist, scăderea va fi de 8,5%. Oricare scenariu va fi mai aproape de adevăr, piața de PC-uri se va contracta în 2020.

Twitter a suspendat 70 de conturi pro - Michael Bloomberg CITEȘTE ȘI Twitter a suspendat 70 de conturi pro - Michael Bloomberg

Anul trecut au fost livrate 396 de unități. Pentru 2020, Canalys crede că toți producătorii vor livra împreună între 382 milioane de unități (scenariul optimist) și 362 milioane de unități (scenariul pesimist).

Diferența dintre cele două scenarii este dată de perioada de care industira din întreaga lume și în special cea din China va avea nevoie pentru a reveni la nivelul normal de producție.

În scenariul optimist, singurele luni în care producția va fi afectată vor fi februarie și martie, unde capacitatea de producție ar putea fi la 30%-35% respectiv 75%-85%.

În scenariul pesimist, capacitatea de producție în luna februarie va fi la 20%-25%, iar în martie aceasta va crește la 40%-55%. Capacitatea de producție ar urma să ajungă la 80%-85% în aprilie și la 90% în mai. În acest scenariu, producția de PC-uri își va reveni la normal abia începând cu luna iunie.

Vestea bună este că cei de la Canalys prevăd o revenire pe creștere de anul viitor. Aceasta ar urma să fie undeva între 0,3% și 2,9%. În ambele scenarii, în 2021, piața va fi sub nivelul din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
china
producție