Ministrul Turismului: Circa 2.000 de români au fost afectați de falimentul Thomas Cook

Ministrul Turismului: Circa 2.000 de români au fost afectați de falimentul Thomas Cook

Foto: Alexandra Pandrea, Inquam Photos

scris 25 sep 2019

Aproximativ 2.000 de turiști români au fost afectați de falimentul agenției Thomas Cook, însă nimeni nu a întâmpinat dificultăți, astfel încât să fie necesară intervenția statului pentru repatriere, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferință de presă.

"Aceștia aveau pachete turistice luate de la agenții care foloseau și serviciile Thomas Cook. Am făcut un grup de lucru, împreună cu MAE și ANAT, și am cerut o raportare rapidă să vedem dacă sunt turiști în dificultate care să necesite repatriere, dar, din fericire, nu a fost cazul. La MAE s-a înființat și un call-center, dar nu au fost sesizări", a spus Trif, potrivit Agerpres.

Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani CITEȘTE ȘI Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani

Potrivit ministrului, cei mai mulți din cei aproape 2.000 de turiști nici nu au apucat să plece și își vor primi banii înapoi de la agenții, dar a fost și un caz cu unii turiști deja plecați cărora agenția de turism prin care au cumpărat vacanța le-a achitat zilele rămase neplătite de Thomas Cook.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunțat, luni, intrarea în faliment

viewscnt
Afla mai multe despre
thomas cook
bogdan trif