Mircea Giurcă, Momondo.ro: "Românii sunt tot mai dornici să călătorească și alocă bani mai mulți pentru vacanțe". Cele mai căutate destinații de city-break

Mircea Giurcă, Momondo.ro: "Românii sunt tot mai dornici să călătorească și alocă bani mai mulți pentru vacanțe". Cele mai căutate destinații de city-break
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2017

Românii sunt mai deschiși ca oricând să călătorească și să descopere destinații noi și alocă totodată un buget mai mare pentru vacanțe față de anii anteriori, a declarat pentru News.ro Mircea Giurcă, directorul general pe România al motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, precizând că Italia, Spania, Grecia și Marea Britanie se regăsesc în topul căutărilor pentru destinațiile de city-break.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”City-break-urile, ca tip de călătorie, sunt destul de populare în rândul călătorilor români. Conform studiului nostru internațional despre călătorii, 31% dintre aceștia au declarat că au planificat un city-break în 2017. Principalele atracții pentru călătorii români au fost, bineînțeles, capitalele - Roma, Barcelona, Atena și Londra. Italia, Spania și Marea Britanie sunt alese de obicei pentru un city-break, în timp ce Grecia este în mare parte preferată pentru locurile sale care permit petrecerea unei vacanțe relaxante”, a afirmat Giurcă.

Momondo.ro este un motor de căutare pentru călătorii la nivel global, care găsește și compară miliarde de prețuri pentru bilete de avion, hoteluri și oferte de călătorie pentru destinații din întreaga lume.

EXCLUSIV FOTO Palatul Suter, indicat drept cel mai luxos hotel din țară, va fi deschis la finalul anului și afiliat la un lanț internațional exclusivist. Cât va costa o cameră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Palatul Suter, indicat drept cel mai luxos hotel din țară, va fi deschis la finalul anului și afiliat la un lanț internațional exclusivist. Cât va costa o cameră

”Atunci când vine vorba de cele mai populare tipuri de vacanțe în rândul utilizatorilor români, am observat că există diversitate și în căutările pe care ei le efectuează pe momondo.ro. Fie că este vorba de o călătorie pentru câteva zile (un city-break) sau de un timp mai îndelungat (concediile), ei caută inspirație și recomandări de locuri și experiențe mai puțin cunoscute care merită descoperită în drumul lor, chiar dacă se îndreaptă spre destinații clasice, populare (în Europa) sau mai exotice, pe alte continente”, adaugă Giurcă.

El a subliniat că, în ultimii doi ani, românii au fost mai deschiși ca oricând să călătorească și să descopere destinații noi.

”Aceasta înseamnă o creștere a bugetului pe care l-au alocat pentru vacanțe, dar mai ales o creștere a numărului total de persoane care au ales să călătorească. Credem că unul dintre factorii determinanți a fost creșterea concurenței dintre companiile aeriene, ceea ce a dus la prețuri extrem de scăzute pentru multe destinații”, precizează Giurcă.

De asemenea, jumătate dintre turiștii români își planifică concediile prin intermediul site-urilor de călătorie.

În plus, interesul pentru călătoriile făcute în țară a crescut semnificativ în acest an.

FOTO Un român întors din Canada în anii \'90 a construit la Snagov un Maramureș în miniatură, unde turiștii români și străini iau pulsul vieții la țară CITEȘTE ȘI FOTO Un român întors din Canada în anii '90 a construit la Snagov un Maramureș în miniatură, unde turiștii români și străini iau pulsul vieții la țară

”Numărul zborurilor interne la companiile care operează la nivel local a crescut, prin urmare prețurile sunt mai mici și, mai mult ca oricând, românii preferă să se deplaseze cu avionul. Astfel, ei au început să considere mai convenabil să călătorească cu avionul din principalele aeroporturi din România spre alte orașe decât, de exemplu, să ia mașina sau trenul”, menționează oficialul momondo.ro.

Când vine vorba de vacanța de vară, românii nu se mai limitează la un singur continent, astfel că au început să îndrăznească să își planifice vacanțe în Asia și în Africa.

”Pentru a-și permite să călătorească mai mult în acest an, 63% dintre respondenții din România la sondajul nostru au declarat că pun bani deoparte în mod regulat pentru a-i cheltui pe timpul vacanței. Atunci când au fost întrebați despre un buget aproximativ pe care îl iau în calcul pentru vacanța de vară, 36% dintre români au declarat că este cuprins între 1.941 și 3.940 lei”, a conchis Giurcă.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
mircea giurca
momondo