România și Bulgaria, cele mai mari creșteri din UE ale transportului aerian de pasageri

România și Bulgaria, cele mai mari creșteri din UE ale transportului aerian de pasageri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 oct 2017

România și Bulgaria au avut, anul trecut, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană a numărului de pasageri care au utilizat transportul aerian, potrivit unui raport publicat de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, numărul de pasageri a crescut anul trecut cu 20,5%, la peste 15 milioane. Dintre aceștia, 895.000 de pasageri au zburat pe rute interne, 12,3 milioane au călătorit în interiorul UE, iar 1,9 milioane au mers în afara blocului comunitar.

În Bulgaria, creșterea a fost de 22,5%, la 9,3 milioane de pasageri.

La nivelul Uniunii Europene, un număr record de 972,7 milioane de pasageri au utilizat transportul aerian anul trecut, în creștere cu aproape 6% în ritm anual.

Cel mai mare număr de pasageri, de aproape 250 de milioane, a fost consemnat în Marea Britanie,  urmată de Germania, cu peste 200 de milioane de pasageri.

Aeroporturile europene cu cel mai mare trafic de pasageri au fost Heathrow din Londra, cu 75,7 milioane de pasageri, aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cu 65,8 milioane de pasageri, și aeroportul Schiphol din Amsterdam, cu 63,6 milioane de pasageri.

Aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România, a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016, după o creștere cu 18,4%.

În februarie, datele Consiliului Aeroporturilor Internaționale din Europa (ACI Europe), asociație ce reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de țări, arătau că România domină clar în clasamentul aeroporturilor europene cu cele mai mari creșteri de trafic în 2016.

Primele trei poziții sunt ocupate de aeroporturi din România, în frunte cu aeroportul Oradea, cu o creștere a numărului de pasageri de aproape 500% comparativ cu 2015.  Mai exact, Aeroportul Internațional Oradea a înregistrat anul trecut o creștere de 487,7% a numărului de pasageri, potrivit unui comunicat ACI Europe. Pe locul secund, cu un avans anual de 131,3%, se află aeroportul din Iași, urmat de Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (+121,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi
romania
bulgaria
uniunea europeana
eurostat
henri coanda