Muzeul Antipa atrage mai puțini vizitatori. Subvenția nu asigură decât 2 luni de funcționare

Muzeul Antipa atrage mai puțini vizitatori. Subvenția nu asigură decât 2 luni de funcționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2022

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a fost vizitat în 2021 de 249.637 de persoane și a avut venituri totale de 12,6 milioane de lei. Numărul vizitatorilor a fost mai mic față de cel de dinainte de pandemie, 314.286, potrivit datelor transmise de instituție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut au fost 18.115 participanți la 25 de proiecte educaționale, cu un total de 262 de activități, 78.183 de vizitatori la trei expoziții temporare majore și 2.085 de vizitatori cu nevoi speciale, scrie News.ro.

VIDEO Ora de Profit.ro - Ministrul Antreprenoriatului și Turismului ANUNȚĂ ce se va întâmpla cu plajele lărgite și pârtiile de schi. Începe lupta pentru turiștii străini. Mesaj către HoReCa: Nici angajați, dar nici salarii bune CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Ministrul Antreprenoriatului și Turismului ANUNȚĂ ce se va întâmpla cu plajele lărgite și pârtiile de schi. Începe lupta pentru turiștii străini. Mesaj către HoReCa: Nici angajați, dar nici salarii bune

„Veniturile proprii curente realizate (4.215.000 lei) au depășit cu 117% pe cele prevăzute la începutul anului. Veniturile proprii sunt extrem de importante pentru noi, deoarece subvenția nu asigură decât 2 luni de funcționare a muzeului”, a transmis instituția.

Veniturile proprii (7,1 milioane de lei) au provenit din: bilete pentru vizitarea muzeului sau/și participarea la activitățile organizate de noi, vânzările din magazinul de suveniruri al muzeului, prestări de servicii de cercetare (analize de laborator, studii de impact asupra mediului etc.), sponsorizări primite, accesarea de fonduri europene.

A fost inaugurată pagina web accesibilizată „Muzeul Incluziv”.

„Muzeul incluziv” răspunde nevoilor de informare a publicului cu dizabilități și completează eforturile de accesibilizare a muzeului. Pagina cuprinde informații despre facilitățile de acces sau de asistență legate de accesibilitate pe categorii de dizabilități. Vezi mai multe detalii AICI.

De asemenea, „Orele liniștite la Antipa” reprezintă un program special de vizitare a Muzeului, în zile de luni (când muzeul este în mod normal închis pentru publicul general), pentru vizitatorii cu deficiențe senzoriale asociate diferitelor tipuri de diagnostic.

A fost construit un spațiu incluziv - Sera de Fluturi și implementate două programe educaționale incluzive: „Ora liniștită în Sera de Fluturi” a fost derulat ca program special de vizitare a expoziției de fluturi tropicali vii la care au participat 82 de persoane cu dizabilități și însoțitorii lor iar atelierele educaționale incluzive „Descoperă fluturii exotici” au avut în total un număr de 64 de participanți.

Cei 21 de cercetători ai muzeului formează cel mai important colectiv de studiu în domeniul zoologiei din România, care au grijă de o colecție de aproape 2 milioane de obiecte.

Cele mai importante două proiecte în care am fost implicați: completarea nivelului de cunoaștere a biodiversității prin monitorizarea stării de conservare a speciilor și habitatelor de interes comunitar din România (Studiem speciile (dar și habitatele lor) protejate la nivelul întregii Uniuni Europene), și managementul adecvat al speciilor invazive din România, în conformitate cu Regulamentul UE 1143/2014.

Muzeul este partener în primul proiect național care studiază speciile invazive în România. Această temă este una dintre cele mai "fierbinți" în lumea științifică: răspândirea necontrolată a unor specii (în majoritatea cazurilor cu "ajutorul" oamenilor) și efectele devastatoare asupra ecosistemelor locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzeul antipa
venituri