Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani

Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani
scris 30 sep 2019

Lipsa curățeniei în camere este o problemă frecventă pentru turiștii care merg în vacanțe în țară, iar una dintre nemulțumiri o reprezintă curățenia. Pentru 35,5% dintre respondenții unui studiu pe 1.000 de persoane realizat de HotelGuru și transmis Profit.ro, starea curățeniei în camere lasă de dorit, 21,6% dintre turiști se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistența serviciilor de masă afectează 18,6% dintre turiști, 11,5% sunt deranjați de locația unității de cazare, iar restul de 12,6% au alte nemulțumiri.

Întrebați ce îmbunătățiri ar aduce unităților de cazare din România, turiștii au spus că ar investi mai mult în instruirea personalului, curățenie, servicii de calitate, dar și în locuri de joacă pentru copii.

Cu toate acestea, 88,3% dintre respondenți au spus că vor continua să mai plece în vacanță prin România, deoarece le place să-și descopere țara, iar 12,5% vor pleca din nou în concediu în țară pentru că nu-și permit să viziteze alte țări.

Vacanțele de o săptămână prin țară sunt preferatele turiștilor români pe timpul verii, este concluzia unui studiu realizat în lunile august și septembrie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro și transmis Profit.ro. Dintre cei intervievați, 44,8% preferă o vacanță de o săptămână, 42% aleg escapadele de weekend și doar 13,2% dintre respondenți aleg să colinde țara mai mult de o săptămână.

Sfârșitul verii a adus noi informații despre preferințele turiștilor români, 41,8% au ales să meargă la munte, 33,9% au ales litoralul, 10,9% au optat pentru zonele rurale (Maramureș, Transilvania, Bucovina), iar 4,5% dintre turiști au ales drept destinație de vacanță Delta Dunării.

Pentru că fiecare vacanță implică cheltuieli pe cazare, bugetul alocat cazării este foarte important. În acest sens, 54,6% dintre respondenții chestionarului au cheltuit între 100-200 de lei pe noapte/persoană, 30,6% între 200 și 300 de lei pe noapte, iar restul dintre turiști au ales să cheltuiască peste 300 de lei/noapte.

Dintre cei chestionați, 24,5% au folosit voucherele de vacanță când au făcut rezervarea la unitatea de cazare.

FOTO După ce și-a cumpărat un hotel în vară, Ionuț Nedea, care trimite cei mai mulți turiști pe litoralul românesc, investește și în apartamente în regim hotelier CITEȘTE ȘI FOTO După ce și-a cumpărat un hotel în vară, Ionuț Nedea, care trimite cei mai mulți turiști pe litoralul românesc, investește și în apartamente în regim hotelier

În ceea ce privește tipul unității de cazare, majoritatea românilor (42,6%) se îndreaptă spre pensiuni, 37,2% aleg confortul unui hotel, 12,2% dintre turiști închiriază un apartament sau o casă de vacanță, iar restul aleg variante care să-i aducă mai aproape de natură: cort, cabană, camping sau rulotă.

Întrebați dacă sunt mulțumiți de unitățile de cazare din România, 92,1% dintre respondenți au spus că da, iar pe primul loc în criteriile de alegere a unității de cazare se află spațiul extins în cameră (30,4%), urmat de poziționarea cât mai centrală (22,1%), piscină sau spa (18%). Un număr reprezentând 14,3% au ales un restaurant bun, iar 6,6% consideră că este important ca unitatea de cazare să aibă un loc de joacă pentru copii.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unitati de cazare românești din totalul celor peste 51.000 de unități de cazare din întreaga Europa, afișate pe site. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de circa 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrala și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
curatenie
studiu