O parte a citadelei Machu Picchu închisă turismului din cauza eroziunii

O parte a citadelei Machu Picchu închisă turismului din cauza eroziunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Vizitele în unele părți ale celebrei citadele incașe Machu Picchu au fost suspendate din cauza eroziunii care slăbește structurile din piatră, a anunțat Ministerul peruan al Culturii, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vizitele la Templul Condorului și la Templul Soarelui, precum și la "Intihuatana", o structură din piatră sculptată cu valoare sacră pentru incași, sunt "temporar închise vizitatorilor", a declarat Maritza Rosa Candia, delegată a ministerului în orașul Cusco.

Rușii, cei mai numeroși turiști din Antalya în acest an. Pe ce loc sunt românii CITEȘTE ȘI Rușii, cei mai numeroși turiști din Antalya în acest an. Pe ce loc sunt românii

Numărul mare de vizitatori provoacă deteriorarea structurilor din piatră în aceste trei sectoare emblematice ale citadelei, de unde necesitatea închiderii acestora pentru întreținere, a precizat ea, deoarece "pagubele sunt ireversibile" și "trebuie să ne protejăm patrimoniul", scrie Hotnews.ro.

Cetatea, principala atracție turistică din Peru vizitată zilnic de 3.800 de persoane, a fost construită în secolul al XV-lea la o altitudine de 2.500 de metri la ordinul suveranului incaș Pachacutec. Este considerată o minune a arhitecturii și ingineriei și a fost inclusă pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în 1983.

viewscnt
Afla mai multe despre
machu picchu
peru