Daniel Truică, CEO Vola.ro: Nu vrem ca cetățenii români să fie pedepsiți pentru faptul că își doresc să exploreze lumea

Daniel Truică, CEO Vola.ro: Nu vrem ca cetățenii români să fie pedepsiți pentru faptul că își doresc să exploreze lumea

Daniel Truică

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Agenția online de turism Vola.ro are o poziție fermă despre intenția unui patronat din turism de a introduce o taxă specială pentru românii care merg în vacanță în străinătate: "Nu susținem sub nicio formă o taxă impusă cetățenilor români care călătoresc în afara țării și ne delimităm complet de orice astfel de declarație, care dezonorează industria de turism".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a lansat inițiativa de a crea o taxă pentru românii care călătoresc în străinătate, taxă care ar urma să fie colectată de agențiile de turism și care ar fi direcționată către Organizația de Management a Destinației România, o structură nouă, care ar folosi bugetul astfel adunat pentru promovarea turistică a țării noastre.

Închirierea de apartamente în blocurile cu risc seismic I, interzisă. În centrul Bucureștiului se găsesc astfel de cazări pe Booking CITEȘTE ȘI Închirierea de apartamente în blocurile cu risc seismic I, interzisă. În centrul Bucureștiului se găsesc astfel de cazări pe Booking

„Vola.ro dezaprobă total această taxă pusă din nou consumatorilor români. Turismul din România nu va fi ajutat prin impunerea unei noi taxe, pe lângă toate cele care deja există, ci printr-o dezvoltare a ofertei turistice actuale, prin oferirea de servicii de calitate și personal implicat și amabil, prin crearea unei infrastructuri ireproșabile, dar și prin prețuri corecte. Nu vrem ca cetățenii să fie pedepsiți pentru faptul că își doresc să exploreze lumea. Din punctul nostru de vedere, se pot găsi strategii și formule mult mai inteligente pentru a se colecta banii necesari pentru susținerea și promovarea turismului autohton, de la deduceri din impozitul pe profit pentru companiile din turism și până la ajutoare și stimulente oferite de Guvern pentru companiile aeriene și agențiile de turism care aduc turiști străini în România. Suntem deschiși la dialog pentru a evolua și pentru a dezvolta industria turismului din țara noastră, însă, în tot acest proces, considerăm că este esențial ca interesul consumatorului să rămână pe primul plan“, este de părere Daniel Truică, CEO Vola.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vola.ro
taxa
turism