O practicantă de snowboard a rămas mai bine de 15 ore uitată într-o telecabină din SUA

 O practicantă de snowboard a rămas mai bine de 15 ore uitată într-o telecabină din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

O femeie a petrecut 15 ore în frig, uitată în interiorul unei telecabine aflate la înălțime, deasupra pârtiilor acoperite de zăpadă ale unei stațiuni de schi din zona Lacului Tahoe, potrivit autorităților locale, notează Los Angeles Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Monica Laso se afla într-o excursie de snowboarding cu prietenii la South Lake Tahoe's Heavenly Mountain Resort din South Lake Tahoe, joi, când a decis că era prea obosită pentru a coborî cu placa de pe munte, potrivit postului KCRA News, care a relatat primul incidentul.

TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile

Femeia a întrebat un angajat dacă poate coborî cu telecabina și s-a îmbarcat în jurul orei 16:58. Două minute mai târziu, telecabina a încetat să mai funcționeze, iar femeia a rămas singură, în frig și fără telefon sau lumină, scrie News.ro.

Laso a rămas în interiorul telecabinei pe parcursul nopții, frecându-și mâinile și picioarele pentru a se încălzi, în timp ce temperatura a scăzut drastic.

Vineri dimineață, un apel a fost primit la serviciul de salvare din South Lake Tahoe în jurul orei 8:30. La Heavenly Mountain Resort se afla o femeie care suferea de expunere la frig, a spus persoana care a sunat, potrivit lui Sallie Ross, purtător de cuvânt al departamentului. Femeia fusese găsită în interiorul telecabinei.

Laso a fost tratată la fața locului și a refuzat să fie dusă la spital.

"Au evaluat-o și ea nu a ales să fie transportată", a declarat Ross. "Se pare că nu a fost rănită sau ceva de genul acesta, dar cu siguranță nu a avut o noapte grozavă, asta e sigur".

Hotelul Concordia din Târgu Mureș, cumpărat de statul maghiar. Tranzacție de 7 milioane de euro CITEȘTE ȘI Hotelul Concordia din Târgu Mureș, cumpărat de statul maghiar. Tranzacție de 7 milioane de euro

Laso a declarat într-un interviu în limba spaniolă pentru KCRA că a strigat de fiecare dată când un muncitor trecea pe sub telecabină și s-a simțit foarte frustrată pentru că oamenii nu o auzeau. Noaptea lungă și întunecată a fost "foarte rece", a spus ea.

Stațiunea "investighează această situație cu cea mai mare seriozitate", a declarat Tom Fortune, director de operațiuni al Heavenly Mountain Resort.

Incidentul a avut loc la doar două săptămâni după ce un schior a murit și altul a fost rănit într-o avalanșă la Palisades Tahoe, o stațiune de schi aflată la aproximativ 65 km nord-vest de Heavenly.

Ross a declarat că departamentul de salvare "cu siguranță nu a mai răspuns niciodată la un astfel de caz", descriind incidentul ca fiind "o anomalie totală".

"Nu știu cum s-ar fi putut întâmpla așa ceva. Este foarte ciudat", a spus ea. "Trebuie să fi simțit un fel de groază, într-adevăr, știind că este acolo singură și neștiind dacă cineva o va găsi. Trebuie să fi fost cu adevărat terifiant pentru ea".

viewscnt
Afla mai multe despre
telecabină
sua
snowboard