Parisul se pregătește să lase centrul orașului exclusiv pietonilor și să interzică traficul de tranzit în zonă

Parisul se pregătește să lase centrul orașului exclusiv pietonilor și să interzică traficul de tranzit în zonă
scris 14 mai 2021

Primăria Parisului, condusă de Anne Hidalgo (Partidul Socialist), vrea să facă centrul orașului exclusiv pietonal și să interzică traficul de tranzit în zonă începând cu 2022, potrivit Le Monde. Zona este tranzitată zilnic de circa 180.000 de autoturisme, adică de zece mai mai mult decât numărul rezidenților din centrul Parisului, potrivit statisticilor instituției.

Zona exclusiv pietonală, în care vor avea acces auto doar rezidenții, se va numi ”Paris central și Saint-Germain” și se va întinde din Piața Concorde în Piața Bastille, de la bulevardul Saint-Gemain până la bulevardul Poissonnière, trecând prin Place de la République”, potrivit Le Monde, preluat de G4Media.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Primăria vrea ca locul automobilelor în tranzit să fie luat de biciclete și de transportul în comun, chiar dacă clima temperată din zona Parisului face ca bicicletele să fie inutilizabile luni bune din an.

Un responsabil al primăriei a spus că modele similare sunt puse deja în practică de orașe precum Lille și Nantes în Franța, ori Madrid, Roma și Milano.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Lansată în consultare publică, propunerea primăriei prevede că proiectul ar urma să intre în vigoare în primul semestru al anului 2022.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a interzis deja accesul auto pe anumite artere extrem de circulate din oraș, din vecinătatea Senei, măsură ce a dus la apariția unor ambuteiaje fără precedent. Ea este văzută de presa franceză ca o potențială candidată a Partidului Socialist la alegerile prezidențiale din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
centru