Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, în creștere cu 50% față de 2018

Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, în creștere cu 50% față de 2018
scris 18 aug 2019

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a menținut la valori ridicate, fiind înregistrată o creștere cu 50% față de perioada similară a anului trecut. Peste 1.500.000 de persoane au tranzitat frontiera, cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei fiind cele de la granița româno-bulgară și româno-ungară.

Poliția de Frontieră a anunțat, duminică, faptul că, în perioada minivacanței de Sfânta Maria (14.08-18.08.2019, ora 08.00), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.511.000 de persoane, din care 686.000 pe sensul de intrare în țară și 825.000 pe sensul de ieșire din țară și 360.000 mijloace de transport.

”Comparativ cu o perioadă similară a anului trecut, s-a constatat o creștere a traficului cu 50%  la persoane si cu 48 %  la mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-bulgară, pe unde au trecut granița peste 437.000 persoane, precum și cele de la frontiera româno-ungară unde au efectuat formalitățile aproximativ 435.000 persoane, cele mai tranzitate fiind PTF Giurgiu și PTF Nădlac II (191.000, respectiv 182.000 de treceri)”, a transmis Poliția de Frontieră, citată de News.ro.

Avertisment pentru turiștii din Grecia: Sunt așteptate ploi torențiale, furtuni puternice și grindină CITEȘTE ȘI Avertisment pentru turiștii din Grecia: Sunt așteptate ploi torențiale, furtuni puternice și grindină

De asemenea, în această perioadă prin punctele aeroportuare au trecut granița aproximativ 270.000 persoane, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în țară.

Poliția de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră au desfășurat, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.

Ospătar, ucis pentru că nu a pregătit mai repede sandviciul unui client CITEȘTE ȘI Ospătar, ucis pentru că nu a pregătit mai repede sandviciul unui client

”A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În urma măsurilor dispuse, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada referință, s-a desfășurat fluent și operativ, iar media timpului de așteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Sursa citată a precizat că și pentru perioada următoare a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfășoare în condiții normale.

viewscnt
Afla mai multe despre
vama
frontiera
trecere
tranzit
sfanta maria
minivacanta