Peste 90% dintre hotelurile de pe litoralul bulgăresc vor fi deschise de Paște. Românii, cei mai interesați

Peste 90% dintre hotelurile de pe litoralul bulgăresc vor fi deschise de Paște. Românii, cei mai interesați
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Deși mai este peste o lună până la Paște, deja au fost făcute rezervări pentru vacanța la mare în zilele de sărbătoare. „Cei mai interesați sunt turiștii români”, a declarat pentru Radio Varna Stanislav Stoianov, vicepreședintele Uniunii Hotelierilor din Nisipurile de Aur, care este și patronul unui hotel din stațiune, transmite BNR, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Există interes și din alte țări din apropiere, inclusiv din Macedonia de Nord. Majoritatea bulgarilor vor călători în principal în Grecia și Turcia. Peste 90% dintre hotelurile din stațiuni vor funcționa de Sărbătorile Pascale”, a precizat Stoianov, adăugând că motivul principal pentru aceasta este apropierea sezonului estival activ.

Printre cele mai slabe sezoane de schi la Rânca, din ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI Printre cele mai slabe sezoane de schi la Rânca, din ultimii 40 de ani

Speranța sa, precum și a colegilor din domeniu, este ca odată cu sărbătorile de Paște să se obțină și o prelungire a sezonului, deoarece reducerea cu până la 60 de zile a sezonului activ a avut un impact negativ asupra sectorului.

„Sperăm să avem vreme bună de sărbătorile de Paște și fără ploaie, pentru că mulți turiști români urmăresc vremea până în ultimul moment”, a explicat Stoianov.

Vicepreședintele Uniunii Hotelierilor din Nisipurile de Aur a adăugat că Bulgaria își recâștigă deja poziția pe piața occidentală, existând interes pentru sezonul estival din țări precum Spania, Anglia, dar și Franța și chiar din nou din Germania.

„În acest sens, ne bazăm pe aeroporturile din Varna și Burgas pentru a îmbunătăți condițiile, astfel încât să poată sosi mai multe avioane”, a menționat Stanislav Stoianov. Potrivit acestuia, industria turismului încă își revine din criza de după pandemie. Din cauza inflației și creșterii costurilor, se preconizează un salt al prețurilor de circa 10-15%.

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

„Acesta este un subiect foarte dureros pentru noi, pentru că atunci când suntem încă în așa-numitul ‘sezon de publicitate’, când și prețurile sunt cele mai scăzute, hotelurile funcționează la ‘ralanti’. În primul rând, piața în sine nu permite creșterea prețului cu mult, pentru a putea să fim competitivi cu Grecia și Turcia. În același timp, totul se scumpește. Inflația, deși ni se dau asigurări că este de 3%, este mult mai mare. Costurile cresc serios și de aceea există o ușoară majorare a prețurilor comparativ cu anul trecut”, a declarat Stoianov.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
mare
hotel
paste