Parc natural ce va avea forma hărții României, la Făgăraș. Localnicii vor să sublinieze că aici e centrul țării

Parc natural ce va avea forma hărții României, la Făgăraș. Localnicii vor să sublinieze că aici e centrul țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

În Făgăraș va fi construit un parc natural ce va avea forma hărții României cu cele șapte regiuni ale ei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru că ultimele date statistice arată că centrul țării se află la doar doi kilometri de cetatea Făgărașului, autoritățile locale vor să marcheze acest lucru prin amenajarea un parc natural în forma hărții României.

Iohannis: Ne propunem să devenim un lider regional în operarea și implementarea energiei nucleare CITEȘTE ȘI Iohannis: Ne propunem să devenim un lider regional în operarea și implementarea energiei nucleare

Mai exact în parcul Regina Maria, pe o suprafață de 2 hectare va fi făcut un parc natural ce va avea forma hărții României cu cele șapte regiuni ale ei.

În 2021, ANCPI arata că centrul geometric suprafeței obținute din totalitatea limitelor unităților administrativ teritoriale de pe teritoriul României este localizat în UAT Făgăraș. Asta după ce, în anul 2015, ultimele măsurători făcute de profesorul Alexandru Boroiu de la Universitatea de stat din Pitești, au demonstrat că centrul țării este în Făgăraș și nu la Dealu Frumos, în județul Sibiu.

„Avem în lucru un proiect cu un parc într-o suprafață de aproximativ două hectare, iar în proiect am prins ca în acel parc să plantăm copaci din cele șapte regiuni, iar în mijlocul parcului parcul fiind în forma hărții României, în mijlocul parcului să marcăm centrul țării cu o bornă cu un catarg cu steagul românesc, iar toate aleile din acel parc vor fi doar din pământ sau macadam, sau pietriș. În acel parc nu va fi nici măcar un metru pătrat de beton, doar acolo unde trebuie să punem acel catarg, iar acel parc va fi natural, cu tot ceea ce are România ca și copac, vegetație”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Parcul face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede construirea unui stadionul de fotbal,a unui bazinulolimpic și a unei baze sportive. Întregul proiect, ar urma să fie gata în anul 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
făgăraș
harta romaniei