Peste jumătate din locurile de cazare în Poiana Brașov și în zona Bran-Moieciu - ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie

Peste jumătate din locurile de cazare în Poiana Brașov și în zona Bran-Moieciu - ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

Peste jumătate din locurile de cazare din două zone preferate de turiști în județul Brașov - Poiana Brașov și Bran-Moieciu - au fost ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Roxana Cojocea, președinte al Asociației Turism Poiana Brașov, a precizat pentru Agerpres că, în această stațiune, locurile de cazare pentru apropiata minivacanță sunt ocupate în proporție de 70%, iar prețurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, fiind "pentru toate buzunarele".

Calcule sumbre: Industria HoReCa va pierde 3 miliarde euro. Hoteluri la vânzare, închise sau în faliment. Lucrurile vor intra pe făgașul \ CITEȘTE ȘI Calcule sumbre: Industria HoReCa va pierde 3 miliarde euro. Hoteluri la vânzare, închise sau în faliment. Lucrurile vor intra pe făgașul "scapă cine poate!"

Potrivit lui Cojocea, anul acesta, diferențele de preț sunt date de restricțiile privind utilizarea facilităților - spa-uri, locuri de joacă etc - care, în anii trecuți, puteau fi achiziționate în pachetele de servicii pentru astfel de sejururi.

În ce privește zona Bran-Moieciu, președintele ANTREC, Maria Stoian, a declarat că, în prezent, locurile de cazare sunt ocupate în proporție de aproximativ 50% în pensiunile din zonă.

În ce privește prețurile, Stoian a precizat că nu s-a pus problema unor majorări și a precizat că marea majoritate a patronilor de pensiuni au negociat cu clienții ca, în cazul în care aceștia sunt nevoiți să renunțe la rezervare, din motive proprii - ca, de exemplu, unele medicale - sau din cauza unor situații neprevăzute care intervin la aceste unități de cazare, vacanța lor să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, fără ca sumele plătite să fie returnate.

De asemenea, Stoian a menționat că anul acesta s-a renunțat, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, la evenimentele organizate, în mod tradițional, de sărbători - de genul colindatului - singurele activități posibile în sezonul rece fiind plimbări cu căruța ori, dacă vremea va fi favorabilă, cu sania, care nu presupun participarea în comun, a unui număr mai mare de 4 persoane. Însă unele pensiunile din zonă își mențin oferta de meniuri tradiționale pentru turiști, atât pentru minivacanța de 1 Decembrie, cât și pentru Sărbătorile de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
poiana brasov
bran moieciu