Ploaia și Paștele au stricat planurile hotelierilor de la mare, care riscă să rămână cu jumătate din camere goale

Ploaia și Paștele au stricat planurile hotelierilor de la mare, care riscă să rămână cu jumătate din camere goale
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 apr 2016

Hotelierii de la mare au scos la bătaie pentru acest an, când Paștele coincide cu 1 Mai, aproximativ 30.000 de locuri în hoteluri, puțin peste o treime din capacitatea de cazare a litoralului. Ploile din zilele trecute, în perioada în care se făceau masiv anul trecut rezervări pentru 1 Mai, dar și faptul că această sărbătoare cade în weekend și, ca și cum asta n-ar fi fost de ajuns, coincide și cu Paștele, i-a determinat pe mulți români să prefere să rămână acasă, iar hotelierii riscă să rămână cu jumătate din locuri goale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, de 1 Mai, au ajuns la mare 25.000 de turiști, care au ocupat 90% din locurile care fuseseră pregătite de hotelieri special pentru această sărbătoare, care punctează, de altfel, și debutul sezonului estival. Încurajați de succesul de anul trecut, dar și de vremea frumoasă de la începutul lui aprilie, hotelierii de pe litoral au plusat în acest an și au pregătit camere pentru 30.000 de turiști. S-au gândit și că dacă 1 Mai coincide cu Paștele, vor veni și turiști care tradițional merg de 1 Mai la mare și vor "înhăța" și din ceilalți, care preferă să plece de Paște într-o stațiune.

Calculele lor par a fi greșite, pentru că nimeni nu s-a gândit ca dacă 1 Mai cade duminica, angajații nu mai au atât de multe zile libere decât dacă această sărbătoare ar fi fost într-o zi din săptămână. Ploile care au cuprins întreaga țară în ultima perioadă, exact când se făceau cele mai multe rezervări pentru 1 Mai, i-au făcut pe mulți să se gândească dacă nu riscă, mergând la mare, să rămână în camere și să se plictisească în fața televizoarelor. Hotelierii au uitat că anul trecut, de Paște, au fost deschise 2.800 de locuri în hotelurile de la mare, dar au venit doar 300 de turiști.

Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării CITEȘTE ȘI Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

"Acum, cu o zi înainte de weekend, avem ocupat doar jumătate din cât era anul trecut, pe vremea asta, înainte de 1 Mai", au declarat mai mulți hotelieri de pe litoral pentru Profit.ro. Niciunul dintre aceștia nu a vrut să fie citat, argumentând că dacă ar transmite un astfel de mesaj ar îndepărta de litoral turiștii care s-ar putea gândi, în ultimul moment, la o minivacanță la mare.

Hotelierii estimează că atunci când vor trage linie, pe 2-3 mai, doar 15.000 din cele 30.000 de locuri pregătite pentru acest weekend vor fi fost ocupate. Singura parte bună e că scăderea va veni de la cei mai puțin cheltuitori - studenți, perechi de îndrăgostiți, atrași de romantismul mării și familii cu copii. Marii consumatori, pasionații de cluburi și viață de noapte, se vor duce la mare chiar și dacă ninge. Pentru ei marea e doar ceva uriaș, întunecat și ud, în care trebuie să aibă grijă să nu intre cu mașina la 5 dimineața, când se întorc obosiți, dar veseli, de la distracție.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
1 mai
paste
turisti