PROGRAM DE GUVERNARE: Voucherele de vacanță vor fi majorate. Vor fi acordate și alte vouchere, pentru mese la restaurant, pensionari și elevi. Stimulente pentru agenții

PROGRAM DE GUVERNARE: Voucherele de vacanță vor fi majorate. Vor fi acordate și alte vouchere, pentru mese la restaurant, pensionari și elevi. Stimulente pentru agenții
scris 23 dec 2020

Valoarea tichetelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și cel privat va fi majorată la nivelul salariului minim pe economie, promit noii guvernanți. Totodată, sunt promise noi vouchere, pentru mese la restaurant, pentru pensionari și pentru elevi. Agențiile de turism primesc stimulente pentru aducerea turiștilor străini.

Documentul integral poate fi citit AICI

Va fi prelungit programul de acordare a tichetelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și cel privat și totodată este promisă ”actualizarea sumei acordate la nivelul salariului minim pe economie” și redefinirea facilităților acordate sectorului privat.

PROGRAM DE GUVERNARE: Promisiunile pentru antreprenori - Adresă electronică a firmei, toate declarațiile fiscale și înființarea firmei online, fără cozi la ghișee, legea holdingurilor CITEȘTE ȘI PROGRAM DE GUVERNARE: Promisiunile pentru antreprenori - Adresă electronică a firmei, toate declarațiile fiscale și înființarea firmei online, fără cozi la ghișee, legea holdingurilor

De asemenea, vor fi emise și acordate tichete speciale, destinate exclusiv consumului în unitățile de alimentație publică autorizate. 

Noul cabinet guvernamental are în plan și emiterea de vouchere de vacanță speciale pentru pensionari, destinate exclusiv tratamentelor balneo-climaterice, dar și vouchere de sănătate pentru pensionari ca alternativă la vechea formă de alocare prin Casa de pensii a pachetelor de servicii turistice pentru tratament. 

Vouchere educaționale vor fi date către școli pentru a stimula activitățile extrașcolare cu ieșire din clasa de studiu și vizitarea diverselor atracții (muzee, arii naturale protejate, situri arheologice, participarea la spectacole etc.) sau/și participarea la activități organizate cu caracter sportiv (drumeție, cursuri de schi, cicloturism etc.) cu utilizarea unor servicii turistice inclusiv cazare. 

EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO

Programul de guvernare prevede și acordarea de stimulente agențiilor de turism pentru fiecare turist străin care stă mai mult de 5 nopți în România (incoming) și reanalizarea sistemului de acordare a voucherelor de vacanţă pentru a mări eficiența destinațiilor și serviciilor turistice cu scopul extinderii sezonului turistic. 

Guvernul Orban a pregătit prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019, ca urmare a menținerii situației de pandemie. De asemenea, voucherele de vacanță emise în 2020 și 2021 vor avea o valabilitate de 2 ani.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
voucher
vacanta
majora
pensionari
elevi
agenții