"Puiu" Iordănescu cere audit pe ultimii peste 10 ani la un hotel celebru în regimul comunist

"Puiu" Iordănescu cere audit pe ultimii peste 10 ani la un hotel celebru în regimul comunist
scris 18 sep 2019

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu cere un audit pe ultimii peste 10 ani la complexul Belvedere din Predeal,  denumit inițial Cioplea, pe care îl deține împreună cu un asociat sirian.

Auditul va cuprinde perioada începând cu anul 2007, pentru această procedură fiind vizată angajarea KPMG.

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că Anghel Iordănescu se pregătește să scoată din nou hotelul la închiriere. Surse din piața de turism au arătat atunci că Iordănescu nu exclude nici posibilitatea de a vinde hotelul.

Construit în 1974, complexul a fost dat în folosință sub denumirea de Hotel Cioplea, fiind cunoscut pentru panorama pe care o oferă deasupra stațiunii Predeal. Ulterior, după Revoluție, a fost preluat de o firmă la care Iordănescu deține, conform termene.ro, aproape 35% din acțiuni, restul participației fiind în portofoliul unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice.

FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro CITEȘTE ȘI FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro

Hotelul Belvedere, clasificat la 3 stele, are 135 de camere distribuite pe șapte etaje, plus parter, un restaurant cu 220 de locuri, o sală de conferințe multifuncțională cu 130 de locuri, alte astfel de spații cu o capacitate cuprinsă între 18 și 70 de locuri, precum și un centru SPA.

Clădirea are o suprafață construită de 9.937 metri pătrați, cu un teren de 3.088 metri pătrați și o suprafață liberă de 4.670 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
belvedere
cioplea
anghel iordanescu
inchiriere