"Puiu" Iordănescu caută jucători și în turism: scoate la închiriere un hotel celebru în regimul comunist

"Puiu" Iordănescu caută jucători și în turism: scoate la închiriere un hotel celebru în regimul comunist
scris 23 ian 2019

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu, care deține împreună cu un asociat sirian complexul Belvedere din Predeal,  denumit inițial Cioplea, se pregătește să scoată din nou hotelul la închiriere. Surse din piața de turism susțin că Iordănescu nu exclude nici posibilitatea de a vinde hotelul. El a pregătit deja un contract cu numeroase condiții.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Construit în 1974, complexul a fost dat în folosință sub denumirea de Hotel Cioplea, fiind cunoscut pentru panorama pe care o oferă deasupra stațiunii Predeal. Ulterior, după Revoluție, a fost preluat de o firmă la care Iordănescu deține astăzi, conform termene.ro, aproape 35% din acțiuni, restul participației fiind în portofoliul unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice.

La acest moment, hotelul este administrat, ca Locatar, de o firmă în baza unui contract încheiat în urmă cu 6 ani.

Acum, conform datelor analizate de Profit.ro, Iordănescu va scoate din nou hotelul pe piață spre închiriere, din luna martie, cu un contract pe încă 6 ani, pentru minimum 12.500 de euro pe lună, plus TVA, valoare care va fi majorată cu 2% în fiecare an.

DOCUMENTE-FOTO Cele 7 blocuri de locuințe pe care Cosmin Olăroiu vrea să le ridice pe terenul fostei fabrici Izolatorul din Capitală întâmpină opoziția unor locuitori din zonă CITEȘTE ȘI DOCUMENTE-FOTO Cele 7 blocuri de locuințe pe care Cosmin Olăroiu vrea să le ridice pe terenul fostei fabrici Izolatorul din Capitală întâmpină opoziția unor locuitori din zonă

Tot prin contract, chiriașul va fi obligat să investească în hotel, în primii trei ani de operare, minimum 165.000 de euro plus TVA. Tot chiriașul va fi obligat să  transfere în contul proprietarului, cu titlul de garanție, echivalentul a trei chirii lunare.

Pentru a avea șanse să opereze hotelul, o companie trebuie să aibă o reputație bună, să fie bine cunoscută în domeniul hotelier și să ateste că are un capital de lucru de cel puțin 300.000 de euro, cash sau linie de credit.

FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro CITEȘTE ȘI FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro

Hotelul Belvedere, clasificat la 3 stele, are 135 de camere distribuite pe șapte etaje, plus parter, un restaurant cu 220 de locuri, o sală de conferințe multifuncțională cu 130 de locuri, alte astfel de spații cu o capacitate cuprinsă între 18 și 70 de locuri, precum și un centru SPA.

Clădirea are o suprafață construită de 9.937 metri pătrați, cu un teren de 3.088 metri pătrați și o suprafață liberă de 4.670 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
belvedere
cioplea
anghel iordanescu
inchiriere