Rezervările Airbnb au crescut cu 52% în primul trimestru, datorită vaccinărilor pentru Covid-19 și relaxării restricțiilor

Rezervările Airbnb au crescut cu 52% în primul trimestru, datorită vaccinărilor pentru Covid-19 și relaxării restricțiilor
scris 14 mai 2021

Rezervările brute ale Airbnb au crescut cu 52% în primul trimestru, la 10,29 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor, de 6,93 miliarde de dolari, datorită vaccinărilor pentru Covid-19 și relaxării restricțiilor, care i-au încurajat pe oameni să își programeze vacanțele, transmite Reuters.

"Pentru oaspeții cu vârste de peste 60 de ani din SUA, care au fost printre primele grupuri care au beneficiat de lansarea vaccinurilor, căutările pe platforma noastră pentru călătorii de vară au crescut cu peste 60% între februarie și martie 2021", a spus Airbnb.

Compania din San Francisco se așteaptă ca veniturile din al doilea trimestru să fie similare nivelurilor din 2019, dar a adăugat că este prea devreme pentru a anticipa dacă recuperarea va continua în același ritm în a doua jumătate a anului 2021. Airbnb a rezistat pandemiei mai bine decât companiile rivale, pe măsură ce oamenii s-au orientat spre oferta sa de spații și locații mai mari, departe de marile orașe, în era distanțării sociale, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Compania a înregistrat o creștere a rezervărilor în Marea Britanie, după ce guvernul a stabilit în februarie planuri de ieșire din carantină, în timp ce relaxarea restricțiilor de călătorie în Franța la începutul acestei luni a mărit cererea.

Cererea ar putea accelera în iunie, întrucât Comisia Europeană a recomandat reducerea restricțiilor de călătorie luna viitoare, pentru a permite călătorilor străini din mai multe țări să intre în bloc.

Veniturile Airbnb au crescut cu 5,4%, până la 886,9 milioane de dolari, în primul trimestru încheiat la 31 martie, depășind estimările de 714,4 milioane de dolari, conform datelor Refinitiv IBES.

INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor

Pierderea ajustată înainte de dobânzi, impozite, amortizare și amortizare s-a redus la 59 milioane dolari, de la 334 milioane dolari cu un an mai devreme, în mare parte datorită reducerii costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
turisti
rezervari