British Airways va proba în premieră un test antigen cu rezultate în 25 de secunde

British Airways va proba în premieră un test antigen cu rezultate în 25 de secunde
scris 13 mai 2021

Compania aeriană britanică British Airways (BA) va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaționale, informează compania într-un comunicat citat de EFE.

În comunicat, British Airways arată că testul de salivă "Pelican Covid-19 Ultra Rapid", dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global, "poate detecta cazuri simptomatice și asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele", scrie Agerpres.

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obținute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Testul Pelican, digital și operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agențiile de reglementare britanică și ale Uniunii Europene și așteaptă să primească avizul autorităților americane, precizează comunicatul.

Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, BA speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste "standarde de senzitivitate".

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că pe măsură ce se vor relua zborurile internaționale, compania își asumă angajamentul de "a explora teste facile și ieftine pentru a-i ajuta pe clienții noștri să poată zbura din nou".

La rândul său, compania Canary Global este în negocieri cu agenții de voiaj, de organizare a evenimentelor și cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-și totodată capacitatea pentru a "satisface cererea globală".

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Marea Britanie va relua de luni 17 mai zborurile internaționale - interzise din ianuarie - deși deocamdată există ceva mai mult de zece țări exceptate de la carantină, în timp ce majoritatea pretind perioade de izolare și teste PCR pentru COVID-19

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
british airways