Românii scapă de viză pentru Thailanda

Românii scapă de viză pentru Thailanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Guvernul Thailandei a inclus România pe lista țărilor ai căror cetățeni nu vor mai avea nevoie de viză, măsura având ca scop revitalizarea industriei turismului, de care țara depinde. Măsura va fi aplicată de la 1 iunie 2024, scrie publicația Bangkok Post.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cabinetul thailandez a aprobat marți o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulți turiști, inclusiv scheme fără viză și viză la sosire și șederi mai lungi pentru studenți și un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari, arată news.ro.

ANAT: Cu cât au crescut tarifele pe litoral CITEȘTE ȘI ANAT: Cu cât au crescut tarifele pe litoral

Până acum, ca românii să poată călători în Thailanda, își puteau lua viza online sau direct de pe aeroport, caz în care era valabilă 15 zile. Ministerul de Externe a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, deoarece economia națională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.

El a spus că numărul de țări eligibile pentru intrarea fără viză va crește de la 57 la 93. Cele 36 de noi țări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka și Uzbekistan.

Hotelul cu un singur angajat: Prețuri mai mici, dar cu mai mult confort și tehnologie. ”Nu avem nevoie de muncitori sezonieri” CITEȘTE ȘI Hotelul cu un singur angajat: Prețuri mai mici, dar cu mai mult confort și tehnologie. ”Nu avem nevoie de muncitori sezonieri”

Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. De asemenea, cabinetul a aprobat viza la sosire pentru 31 de țări, în creștere față de 19 țări anterior.

Vizitatorii care doresc să lucreze și să viziteze, de asemenea, destinații turistice vor putea obține vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. Anterior, aceștia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

Guvernul olandez pregătește interzicerea unor zboruri pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam CITEȘTE ȘI Guvernul olandez pregătește interzicerea unor zboruri pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam

„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanță și liber profesioniștii... precum și pe cei care doresc să învețe Muay Thai și bucătăria thailandeză. Ei pot învăța și pot vizita locuri”, a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinația Thailanda.
Thailanda relaxarează condițiile de ședere și pentru studenții străini

Studenții străini din învățământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în loc să fie obligați să părăsească țara imediat ce termină cursurile. „Ei își pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal”, a spus purtătorul de cuvânt.

EXCLUSIV FOTO Medicul clujean Florin Mărghitaș, proprietarul rețelei de sănătate Eurosanclinic, a cumpărat de la stat un hotel celebru și îl transformă în clinică de recuperare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Medicul clujean Florin Mărghitaș, proprietarul rețelei de sănătate Eurosanclinic, a cumpărat de la stat un hotel celebru și îl transformă în clinică de recuperare

În Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenți străini, a spus el. Măsurile aprobate vor intra în vigoare sâmbătă, 1 iunie. Vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care doresc vize de lungă ședere trebuie să aibă în prezent o asigurare de sănătate.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele și ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locații, începând din septembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

Anterior a fost anunțat că Guvernul thailandez a aprobat vize pentru șederi de lungă durată pentru turiști, studenți postuniversitari și cei care lucrează de la distanță, și de asemenea condiții mai bune pentru acordarea de vize pensionarilor, în încercarea de a stimula sectorul crucial al turismului pe fondul încetinirii economiei.

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de țări să stea în țară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creștere față de situația actuală în care șederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de țări, în timp ce mai mulți turiști vor fi eligibili pentru obținerea de vize la sosire, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Chai Wacharonke.

Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială CITEȘTE ȘI Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială

Studenților străini li se va permite să rămână în Thailanda timp de un an suplimentar după absolvire, în timp ce cerințele de asigurări pentru străinii care vor să se pensioneze în Thailanda vor fi relaxate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Turismul este un motor cheie al celei de-a doua economii din Asia de Sud-Est și o sursă importantă de locuri de muncă.

Noile măsuri anunțate fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creșterii numărului de vizitatori, în special a celor veniți din principalele piețe și a celor cu un ritm puternic de creștere, prin extinderea perioadei maxime de ședere până la 60 de zile, de la 30 de zile începând cu data acordării vizei de intrare.

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru așa-numiții „nomazi digitali”, liber profesioniști care lucrează de la distanță, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei șederi va fi limitată la 180 de zile.

Thailanda a înregistrat 14,3 milioane de turiști în perioada 1 ianuarie – 26 mai anul curent și mizează pe un număr record de 40 de milioane de sosiri de turiști străini pentru întregul an, cu venituri de 3.500 miliarde baht (95,73 miliarde de dolari).

În anul 2019, Thailanda a primit un număr record de 39,9 milioane de turiști străini iar veniturile din turism s-au cifrat la 1.910 miliarde baht.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
turism