Situl arheologic Mormântul Regilor, proprietate a Franței la Ierusalim, a fost redeschis

Situl arheologic Mormântul Regilor, proprietate a Franței la Ierusalim, a fost redeschis
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2019

Mormântul Regilor, un sit arheologic extrem de important și obiect al controverselor religioase și politice în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului ocupat și anexat, a fost redeschis joi de proprietarul său, Franța, după o încercare eșuată de a-l redeschide în iunie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După aproape zece ani de când a fost închis publicului, redeschiderea acestei bijuterii arheologice veche de 2.000 de ani, a întâmpinat probleme în urmă cu patru luni când evrei ultra-ortodocși au încercat să intre pentru a se ruga acolo, însă fără biletele sau rezervările necesare, scrie Agerpres.

România are 38 de hoteluri de 5 stele. Câte locuri de cazare sunt în toată țara CITEȘTE ȘI România are 38 de hoteluri de 5 stele. Câte locuri de cazare sunt în toată țara

De acum, acest monument funerar monumental sculptat în stâncă este deschis publicului de două ori pe săptămână, însă vizitatorii trebuie să se înregistreze înainte online, a anunțat Consulatul francez.

Accesul la morminte nu mai este accesibil din motive de securitate, însă vizitatorii pot contempla băile rituale și friza din exterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
mormântul regilor
ierusalim