Touroperator: Cererile românilor pentru vacanțele de Crăciun și Revelion au crescut

Touroperator: Cererile românilor pentru vacanțele de Crăciun și Revelion au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2019

Cererile românilor pentru vacanțele de Crăciun și Revelion au crescut cu 45%, comparativ cu 2018, iar printre destinațiile de plajă căutate de turiști pentru acest sfârșit de an sunt Republica Dominicană, Cuba, Mauritius, Maldive și Indonezia, arată datele touroperatorului Eturia, care precizează că, de Revelion, tariful pentru un sejur la plaja în Mauritius și Seychelles pornește de la 2.750 euro/persoană, cu toate taxele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sfârșitul de an îi determină pe români să se grăbească în a-și stabili vacanța de sărbători. Printre favorite, se numără vacanțele dedicate relaxării la plajă, dar și cele care sunt construite în jurul unor experiențe autentice. Indiferent de tipul de vacanță ales, raportul calitate-preț, escalele scurte între zboruri și hotelurile bine localizate fac diferența și sunt cele mai căutate, scrie News.ro.

Astfel, numărul de cereri primite primite de către Eturia pentru vacanțele de iarnă a crescut cu aproximativ 45%, față de anul precedent. Printre motive se numără dorința românilor de a fugi de frigul iernilor din țară, nevoia de relaxare după un an greu, dar și ofertele variate de vacanțe exotice existente pe piață”, arată Eturia, într-un comunicat.

România are 38 de hoteluri de 5 stele. Câte locuri de cazare sunt în toată țara CITEȘTE ȘI România are 38 de hoteluri de 5 stele. Câte locuri de cazare sunt în toată țara

Există anumite țări care rămân constant printre preferințele românilor, fiind în atenția lor și cu ocazia Crăciunului și Revelionului, spun reprezentanții companiei.

”Și anul acesta observăm un interes crescut al turiștilor pentru destinațiile de plajă, cu temperaturi mult peste cele din țară: Caraibe (în special Republica Dominicană și Cuba), Mauritius, Maldive și Indonezia rămân favoritele românilor. Pentru a veni în întâmpinarea acestor dorințe, am pregătit pachete speciale: tariful pentru un sejur de Crăciun în Maldive, la un hotel de patru stele, pornește de la 2.200 euro/persoană - toate taxele incluse. De Revelion, tariful pentru un sejur la plaja în Mauritius și Seychelles pornește de la 2.750 euro/persoană și include toate taxele”, a declarat Sorin Stoica, CEO Eturia.

Dincolo de aceste destinații care rămân în vogă an de an, se conturează și un nou trend în ceea ce privește modalitatea călătorilor de a-și petrece sărbătorile de iarnă, mai spune el.

”O noutate a anului 2019 o reprezintă faptul că tot mai mulți români renunță la vacanțele de tip sejur în favoarea croazierelor (alese de cei care preferă o vacanță relaxantă, dar presărată cu obiective) și tururilor cu însoțitor (preferate de cei care vor o vacanță activă, plină de experiențe inedite). Pentru a răspunde acestui trend, Eturia a lansat, încă din sezonul estival, o ofertă diversificată de pachete de vacanță în destinații exotice”, declară Sorin Stoica.

De exemplu, un circuit de grup cu însoțitor în Mexic, care cuprinde atât zile de explorare a culturii mayașe și orașelor coloniale, cât și zile de relaxare la plajă, are un tarif de 3.990 euro/persoană, cu toate taxele incluse. Iar pentru o croazieră de neuitat în Australia și Noua Zeelandă, tariful pornește de la 4.350 euro/persoană și include zboruri de linie cu taxele de aeroport incluse, transferuri, cazare, mese, asigurare complexă de călătorie.

Eturia este specializată în vacanțe exotice personalizate și pune la dispoziția turiștilor români vacanțe tailor made (personalizate - n.r.) în peste 120 de destinații din întreaga lume. În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, iar în 2019 prevede o creștere de 20%, comparativ cu 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
touroperator
maldive